Du kan gøre telefonen lydløs med et snuptag ved hjælp af skydeknappen på siden.

OnePlus 12

Med OnePlus 12 får du en fremragende telefon uden reelle svagheder, men kvalitet koster.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.2

OnePlus 12 har alt det, en toptelefon skal have i 2024. Telefonen byder blandt andet på en utrolig flot skærm, som er ekstremt lysstærk. Det er nemt at aflæse skærmen udendørs, og hvis du slår autoindstillingen fra og skruer helt op for lysstyrken i mørke omgivelser, skærer lyset nærmest i øjnene. Den store skærm har en høj opdateringsfrekvens, der får bevægelser til at se flotte og flydende ud, når du fx ruller en lang tekst henover skærmen.

OnePlus praler ofte med, at firmaet lytter til, hvad brugerne siger, og det kunne godt se ud som om, at der er noget om snakken, for der er mange små detaljer, som andre producenter godt måtte tage ved lære af. Den hurtige fingeraftrykslæser sidder fx lidt højere oppe på skærmen end i mange andre smartphones, så du ikke skal ændre dit greb på telefonen (og risikere at tabe den), når du skal logge på. Vi var også glade for skydeknappen på siden, som hurtigt kan skifte tilstand mellem lydløs, vibration og normal lydstyrke.

I æsken sammen med telefonen ligger det karakteristiske røde OnePlus-kabel og en USB-oplader. Opladningen går så hurtigt, at du kan stå og se batterimåleren tælle op procent for procent med få sekunders mellemrum. OnePlus 12 er heldigvis effektivt kølet, så den bliver ikke så varm, som vi har oplevet med andre telefoner med hurtig opladning. På trods af det store batteri på 5.400 mAh kunne vi lade telefonen op fra 0 til 100 på cirka en halv time.

Kameraet – eller måske rettere kameraerne – sidder placeret i en stor cirkel på bagsiden. Cirklen rager langt ud, og det får telefonen til at vippe fra side til side, hvis du bruger den, mens den ligger på et bord. Heldigvis er der ikke den samme slinger i valsen med billedkvaliteten. Kameradelen er fremstillet i samarbejde med det svenske firma Hasselblad, og billederne er flotte under alle lysforhold. Den stærke indbyggede billedstabilisering sørger for, at fotos står superskarpt.

Du kan optage video i op til 8K-opløsning med 24 billeder i sekundet. Vi foretrak dog at filme i 4K-opløsning med 60 billeder, som tog sig utrolig godt ud, da vi afspillede optagelsen på et stort tv med samme opløsning. Kamera-app’en er generelt brugervenlig, og det kræver ikke de store kundskaber at tage nogle virkelig gode billeder. Vi blev hurtigt glade for portræt-funktionen, der automatisk slører baggrunden, så dit motiv træder mere frem i billedet.

OnePlus 12 er bygget af stærke materialer, og du kan mærke i knapperne på siden, at der er brugt kvalitetskomponenter. Bagsiden er meget glat og den telefonmodel, vi testede, var dekoreret med et lidt kikset marmor-look, som dog selvfølgelig er en smagssag.


+ Lynhurtig opladning

+ Fremragende skærm

+ Godt kamera

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Med OnePlus 12 får du en fremragende telefon uden reelle svagheder, men kvalitet koster.

Specifikationer

Mærke
OnePlus
Processor
Qualcomm SM8650-AB Snapdragon 8 Gen 3
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB
Skærmstørrelse
6,8 tommer
Skærmopløsning
3168 x 1440 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 40 timer
Batterikapacitet
5.400 mAh
Styresystem
Android 14
Netværk
Wi-Fi 7
Mål
16,3 x 7,6 x 0,9 cm
Vægt
220 g
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
50 MP, 64 MP tele, 48 MP ultravidvinkel, 32 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 919 single core, 4703 multi core, 13625