Nokia XR20 kan tåle at lægge en time under 1,5 meter vand.

Nokia XR20

Nokia XR20 er en god, moderne smartphone, der er lige robust som Nokias klassiske telefoner.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Nokia
9.1

XR20 er Nokias bud på en håndværkertelefon, der kan tåle at få nogle slag.

I dag bliver Nokias telefoner fremstillet af firmaet HMD Global, men XR20 har alligevel nogle af dyderne fra de klassiske Nokia-telefoner fra omkring årtusindskiftet.

Vi lånte XR20 under forudsætning af, at vi måtte få lov til at tabe den på gulvet. Det fik vi, så det gjorde vi – og XR20 klarede faldtesten lige så godt som gode, gamle Nokia 3310. Nokia XR20 tog overhovedet ikke skade af at ramme et betongulv med en tynd plastikbelægning fra cirka en meters højde.

Men faktisk er det slet ikke så sandsynligt, at du kommer til at tabe telefonen. Den har nemlig en belægning, der får den til at ligge meget mere sikkert i hånden end de dyre glasbeklædte topmodeller fra andre mærker.

Du får til gengæld ikke samme hastighed som i de dyreste konkurrenter. Nokia XR20 kan godt tøve lidt en gang imellem, hvis du forsøger at lave alt for mange ting på samme tid på telefonen. Det skete fx et par gange for os, når vi rullede ned igennem en nyhedsside med et kørende videoklip.

Selve styresystemet kører ellers glimrende. Det er den seneste version 11 af Android, og Nokia har ikke ændret styresystemet til ukendelighed, som mange andre producenter gør. Fordi det ligger så tæt op ad Androids basisudgave, kan vi formentlig også forvente, at der kommer hurtigere systemopdateringer, fordi de ikke skal tilrettes først.

Kameraet er på ingen måde spektakulært, men det leverer nogle billeder, der vil gøre de fleste tilfredse. Det er lidt ærgerligt, at frontkameraet er placeret lige midt i toppen af skærmen, hvor du ikke kan undgå at lægge mærke til det, når du bruger telefonen.

Telefonen har nogle gode, kraftige højtalere. Det er ikke bare en fordel, hvis du skal bruge telefonen på en byggeplads, men også hvis det kniber lidt med hørelsen.

Du skal være opmærksom på, at der ikke medfølger en USB-oplader i kassen. Sådan en skal du altså have liggende i forvejen eller købe som tilbehør.


+ Kan tåle lidt af hvert

+ Rå version af Android

– Ingen oplader

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Nokia XR20 er en god, moderne smartphone, der er lige robust som Nokias klassiske telefoner.

Specifikationer

Mærke
Nokia
Processor
Snapdragon 480
Hukommelse (RAM)
6 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,67 tommer
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 40 timer
Batterikapacitet
4630 mAh
Styresystem
Android 11
Netværk
5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mål
17,16 x 8,15 x 1,06 cm
Vægt
248 gram
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
48 MP, 13 MP (ultrawide), 8 MP (front)
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
509 (single), 1455 (Multi)