Nokia X30 har fået sikkerhedscertificeringen IP67, så den tåler både sand og vand.

Nokia X30

Nokia X30 er det fornuftige valg, hvis du vil have god telefon uden at bruge en formue.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Nokia
8.4

Det er i det midterste prislag, at du får de bedste telefoner til prisen. Det er Nokia X30 et godt eksempel på.

Telefonen har en stor og flot skærm med fin kontrast. Ikonerne på startskærmen står med kraftfulde farver på en dybsort baggrund.

Styresystemet er en ren udgave af Googles Android-styresystem. Det betyder – i hvert fald i teorien – at X30 får opdateringer tidligere end telefoner med tilrettede udgaver af Android. Nokia lover opdateringer af systemet frem til mindst september 2025, men du kan selvfølgelig fortsætte med at bruge telefonen efter den tidsfrist.

Der sidder en udmærket Snapdragon-processor i Nokia X30, og det kan fx mærkes, hvis du åbner et actionfyldt spil med masser af grafiske detaljer. Det lykkedes os ikke at finde nogen problemer i billedopdateringen i et hurtigt bilspil, men telefonen blev en smule varm efter nogle minutter.

I daglig brug er telefonen også hurtig. Ansigtsgenkendelsen sker fx nærmest øjeblikkeligt. Den blev vores foretrukne metode til at logge på telefonen, for fingeraftrykslæseren sidder så lavt placeret på skærmen, at du får et usikkert greb på telefonen, hvis du holder den med én hånd.

Det primære kamera på bagsiden har 50 megapixels. Kameraets autofokus er langsom, men med lidt held kan du tage rigtig fine billeder med standardindstillingerne, hvis du bare hiver telefonen op af lommen og skyder et billede. Video var dog ikke helt så vellykket. Vores optagelser havde en tendens til at få en mælkehvid farvetoning, og det var ret tydeligt, at videoerne var optaget med en mobiltelefon.

X30 tåler vand og støv, så du kan bruge telefonen i badekarret, hvis du af en eller anden grund skulle få lyst til det.

Der er taget hensyn til miljøet med Nokia X30. Æsken er genbrugspap, og det meste af telefonens plastik er også genanvendt. Nokias grønne indstilling betyder også, at du ikke får en oplader med, så den må du selv skaffe, hvis du ikke har en liggende i forvejen. Batteriet har ikke så stor kapacitet, men X30 klarer sig alligevel uden problemer i over et døgn ved ret intensivt brug.

Vi testede en version af X30 med 8 gigabytes ram og 256 gigabytes lagerplads, men du kan også vælge en noget billigere udgave med 6 og 128 gigabytes. Der er ikke plads til at indsætte et microSD-kort i nogen af modellerne, så du må afgøre på forhånd, hvor meget plads du har brug for.


+ Kontrastrig skærm

+ Hurtig ansigtsgenkendelse

– Oplader følger ikke med

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Nokia X30 er det fornuftige valg, hvis du vil have god telefon uden at bruge en formue.

Specifikationer

Mærke
Nokia
Processor
Snapdragon 695
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,43"
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka et døgn
Batterikapacitet
4200 mAh
Styresystem
Android
Mål
15,89 x 7,39 x 0,79 cm
Vægt
185 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Andet
IP67-certificering
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench - 665 singlecore, 1915 multicore