Plastikdelene i Nokia G60 er fremstillet af 60 procent genbrugt plastik. Det er nok også derfor, bagsiden ser lidt broget ud.

Nokia G60

Nokia G60 er en Android-telefon, som de fleste vil være tilfredse med. Den falder ikke for alvor igennem på nogen punkter.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Nokia
8.0

Hvis du er på udkig efter en god Android-telefon, der kan klare det meste og som samtidig er til at betale, behøver du ikke lede længere.

Nokia G60 klarede sig bedre end gennemsnittet i de tests, vi udsatte den for, og telefonen koster langt mindre end de dyre topmodeller.

Telefonen har en skærm på velvoksne 6,58 tommer omgivet af en lidt bred kant, så du skal være forberedt på, at det er en stor telefon.

På trods af den brede kant har det alligevel været nødvendigt for Nokia at placere frontkameraet i skærmen. Det sorte indhak til kameraet er lidt irriterende, når du kigger på billeder eller film på skærmen.

Skærmen har ellers et udmærket billede til prisen. Det er dog ikke en OLED-skærm som i dyrere telefoner, og du må leve med, at kontrasten ikke er helt i top. Pixels i skærmen, som skulle være helt sorte, bliver gennemskinnet af baggrundsbelysningen, så de nærmere ser mørkegrå ud.

Styresystemet er Android 12, og alle menuer vises uden tøven og hakkende animationer. Det var kun på hjemmesider med mange billeder og videoklip, at vi kunne få Nokia G60 lidt på glatis med en rykvis opdatering af skærmbilledet, da vi rullede hurtigt ned gennem siden.

Kameramodulet på bagsiden har lige lovligt meget knald på farverne. Vi foretrækker billeder, hvor farvepaletten er mere naturlig, men vi var alligevel overordnet tilfredse med de billeder, vi tog med kameraet i Nokia G60. Kameraet tager særligt gode billeder i dagslys udendørs. Især portrætter kan blive ret flotte med en fin dybde i billedet. Indendørs fotos er lidt mere grynede. Billeder i svag belysninger er ikke så gode – ikke engang med kameraets natteindstilling. Billederne har en tendens til at blive uskarpe, og farverne flyder sammen i nogle mørke plamager.

Vi brugte telefonen intensivt gennem en uge, og alligevel var der ingen dage, hvor vi var tæt på at løbe tør for strøm. Batteritiden lå i gennemsnit på omkring 36 timer.

Hvis du køber modellen med kun 64 gigabytes lagerplads, vil du sætte pris på, at der er plads til et microSD-kort sammen med SIM-kortet inde i telefonen.


+ God telefon til prisen

+ Stor skærm

– Dårlige billeder i lav belysning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Nokia G60 er en Android-telefon, som de fleste vil være tilfredse med. Den falder ikke for alvor igennem på nogen punkter.

Specifikationer

Mærke
Nokia
Processor
Snapdragon 695
Hukommelse (RAM)
4 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,58"
Skærmopløsning
2408 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 36 timer
Batterikapacitet
4500 mAh
Styresystem
Android 12
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
16,6 x 7,59 x 0,86 cm
Vægt
190 g
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
50 MP, 5 MP ultravid, 2 MP dybdekamera, 8 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: Singlecore 643, Multi-Core 1790