Bagsiden har en flot metalfinish, der får telefonen til at se dyrere ud, end den egentlig er.

Nokia G42 5G

I forhold til den lave pris er Nokia G42 en rigtig god telefon, som du selv kan udskifte dele på.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Nokia
7.9

Nokia G42 er telefonen for dig, der måske ikke går så meget op i at have den dyreste og mest avancerede telefon, men bare gerne vil have noget, der virker og som ikke koster en formue.

Telefonens ydelse passer fint til dens prisskilt. Det kan mærkes i både styresystemet og almindelige apps som Google Maps, at det ikke ligefrem er en superprocessor, der driver værket. Selv om der ikke var noget galt med den grundlæggende funktionalitet under vores test, var opdateringen af satellitkortet i Maps lidt forsinket i forhold til vores fingerspids, når vi forsøgte at trække kortet rundt på skærmen.

Du kan låse G42 op med et fingeraftryk, der aflæses af power-knappen på højre side af telefonen. Det virker, som det skal, og knappen sidder placeret, hvor du naturligt lægger din tommelfinger, når du holder telefonen.

Skærmens kvalitet er ikke helt på niveau med, hvad Samsung leverer i samme prisklasse. Billedet er lidt mat, og lysstyrken kunne også være bedre.

Vi tog en masse testbilleder med telefonen, og de var ikke ligefrem prangende. Selv billeder taget i fuldt dagslys bar præg af at være taget med et middelmådigt mobilkamera. Ved første øjekast var billederne fine og velbelyste, men der var en del billedstøj, når vi zoomede ind på billederne, og de mere kræsne mobilfotografer skal se sig om efter en anden telefon, for fejlene i billedet vil træde tydeligere frem, hvis du vælger at printe nogle af dine billeder.

Telefonen er bygget i genbrugsmaterialer, og det er også meningen, at den skal være nemmere at reparere derhjemme, hvis du er lidt fiks på fingrene: Både skærm, USB-port og batteri kan udskiftes, og det er også de dele af en moderne telefon, som oftest går i stykker.

Du får ingen oplader med i æsken sammen med Nokia G42, så den må du selv sørge for. Telefonens batteritid kan ikke helt leve op til de klassiske telefoner fra Nokias storhedstid for 20 år siden, men to døgn på en opladning er alligevel flot for en smartphone med en stor skærm.

Farvepaletten er normalt ikke noget, vi bruger tid på, når vi tester telefoner, men modellen, vi lånte til test, var pink og havde en flot metallisk finish. Telefonen fås blandt andet også i lilla, og det er godt at se, at en billig telefon ikke nødvendigvis behøver at se kedelig og anonym ud.


+ Fin pris

+ Reparationsvenlig

– En smule langsom

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

I forhold til den lave pris er Nokia G42 en rigtig god telefon, som du selv kan udskifte dele på.

Specifikationer

Mærke
Nokia
Processor
Qualcomm SM4350-AC Snapdragon 480+
Hukommelse (RAM)
6 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,56"
Skærmopløsning
1612 x 720 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka to døgn
Batterikapacitet
5.000 mAh
Styresystem
Android 13
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, 5G
Mål
16,5 x 7,6 x 0,9 cm
Vægt
194 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i powerknap
Kamera
50 MP, 2 MP, 2MP
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 763