Nokia 6300 4G

Prisen er i orden på Nokia 6300 4G, men du kan også mærke, at der er sparet på mange dele af telefonen.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Nokia
6.6

Nokia 6300 4G er en telefon for dig, der savner fysiske taster på din telefon.

Der er to grupper af taster på telefonen: Det øverste sæt taster bruges til at navigere i menuer. De er af lidt dårligere kvalitet end de nederste og føles lidt skrøbelige. De nederste taster er et gammeldags numerisk tastatur, som vi kender fra Nokias klassiske telefoner i tiden før iPhone og Android-telefoner.

Over tasterne sidder en lille skærm, der ikke er berøringsfølsom. Hvis du fx vil skrive en SMS, må du bruge taltasterne, der også har påtrykt 3-4 bogstaver hver. Det kan virke lidt klodset i forhold til et moderne skærmtastatur, men det har i hvert fald den fordel, at du efter lidt øvelse kan skrive uden at se på tasterne imens. Taltasterne er store og nemme at betjene, så de er en fin løsning, hvis du har svært ved betjene de små “taster” på skærmen på en traditionel smartphone.

Den midterste tast med femtallet har et par små takker, så du kan nemt føle dig frem til den uden at se på tasterne. Efter en smule tilvænning er det faktisk som at som at være tilbage i 1990’erne med en af Nokias supersælgende telefoner.

Styresystemet hedder KaiOS, og der er en del forinstallerede apps. Du får populære apps som Facebook, YouTube og Google Maps, men der er også apps og spil, som retter sig mod en smallere målgruppe, og flere af de påtvungne apps kan du ikke engang afinstallere fra telefonen. Du kan også selv installere apps på telefonen, men udvalget er langt fra lige så stort som i Android eller Apples iOS.

Også på bagsiden minder Nokia 6300 4G om tidligere tiders Nokia-telefoner. Bagpladen kan pilles af, og batteriet kan tages ud. Så har du fri adgang til SIM-kort og microSD-kortlæseren.

På bagsiden sidder også telefonens eneste kamera. Der er nemlig ikke noget selfie-kamera på forsiden. Kameraet er ikke helt på niveau med en gennemsnitlig telefon i 2021. Opløsningen er lav, og komprimeringen af billedet får nærliggende farver til at flyde sammen i store plamager.

Hvis der er én egenskab, vi savner fra telefonerne fra omkring årtusindskiftet, så er det den ekstremt lange batteritid; og den får du med Nokia 6300 4G.  Vi brugte telefonen i fem dage uden at lade op, og der var stadig over 30 procent tilbage.


+ Godt taltastatur

+ Lang batteritid

– Dårligt kamera

– Påtvungne apps

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Prisen er i orden på Nokia 6300 4G, men du kan også mærke, at der er sparet på mange dele af telefonen.

Specifikationer

Mærke
Nokia
Processor
QC8909
Hukommelse (RAM)
512 megabytes
Lagerplads
4 gigabytes
Skærmstørrelse
2,4 tommer
Skærmopløsning
320 x 240 pixels
Tilslutninger
Micro-USB
Batteritid
Op til 25 dage (angivet)
Batterikapacitet
1.500 mAh
Styresystem
KaiOS
Netværk
Wi-Fi 4, Bluetooth 4.0
Mål
13,1 x 5,3 x 1,37 cm
Vægt
105 gram
Fingeraftrykslæser
Nej
Kamera
640 x 480 pixels (0,3 megapixels)
Udskifteligt microSD-kort
Ja