Den store røde klap på bagsiden kan skydes ned, så du kan tage hovedtelefonerne ud.

Nokia 5710 XpressAudio

Telefonen for radioelskeren, der synes, at smartphones er noget nymodens pjat.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Nokia
6.9

5710 XpressAudio virker på mange måder som en 20 år gammel telefon, men den har også et par forfriskende overraskelser, som nogen måske vil sætte pris på.

Det mest markante ved telefonen er en stor rød klap på bagsiden. Når du skubber den ned, kan du pille to trådløse hovedtelefoner ud af telefonen, så du kan lytte til musik uden at forstyrre andre. Det er meget langt fra at være de bedste hovedtelefoner, vi har prøvet, men det er en praktisk løsning, hvis du ofte bare lige har brug for at høre en podcast eller et radioprogram.

Ja, vi skrev radioprogram. Nokia-telefonen har nemlig indbygget en FM-radio, så du kan søge rundt blandt de lokale stationer for at finde noget, du vil høre.

De klassiske Nokia-dyder er bevaret i 5710’eren: Der er en god og klar lyd i telefonsamtaler, og batteriet holder telefonen kørende i dagevis. Kameraet er på niveau med noget fra lige efter årtusindskiftet. Billedkvaliteten inviterer ikke til at bruge kameraet til fx at tage feriebilleder. Det kan allerhøjest bruges, hvis du lige skal tage et billede af et eller andet, du skal huske til senere.

Telefonen har ikke berøringsfølsom skærm, så alt foregår som i de gode gamle dage; ved hjælp af knapper. Det er egentlig en rar afveksling i forhold til udelukkende at bruge en skærm, for du kan betjene knapperne, uden at se på dem imens.

Du må nøjes med Nokias egne apps på telefonen, men de klarer også mange praktiske opgaver. Der er fx alarm, lommeregner, lydoptager, lommelygte og så selvfølgelig også en udgave af spillet Snake, som Nokias telefoner var kendt for, dengang firmaet var kongen af mobiltelefoner.


+ Lang batteritid

+ Indbyggede hovedtelefoner

– Elendigt kamera

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Telefonen for radioelskeren, der synes, at smartphones er noget nymodens pjat.

Specifikationer

Mærke
Nokia
Processor
Cortex A7, 1 GHz
Hukommelse (RAM)
48 MB
Lagerplads
128 MB
Skærmstørrelse
2,4"
Skærmopløsning
240 x 320 pixels
Tilslutninger
Micro-USB
Batteritid
Op til 20 dage
Batterikapacitet
1450 mAh
Netværk
Bluetooth 5.0
Mål
13,9 x 5,8 x 1,6 cm
Vægt
129 g
Fingeraftrykslæser
Nej
Kamera
0,3 MP
Udskifteligt microSD-kort
Ja