Den røde knap på siden kan bruges som genvej til dine apps.

Motorola ThinkPhone

ThinkPhone er en hurtig smartphone med en smart genvejstast – og du kan roligt tabe telefonen på gulvet.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.8

Motorola Thinkphone er en robust smartphone med nogle fikse funktioner. Du kan fx bruge telefonen sammen med Motorolas særlige Windows-program kaldet “Ready for”. Det får ThinkPhone til at fungere i makkerskab med en Windows-pc. Når telefon og computer er på samme netværk, kan du fx nemt spejle telefonens skærm til pc’en eller åbne filer fra telefonen i Windows. Vi skulle blot bruge ThinkPhone til at scanne en QR-kode på computerskærmen for at oprette forbindelsen. Det lykkedes os dog ikke at få telefonen til at fungere som webkamera for pc’en, og der var også et par andre problemer undervejs. Funktionerne vil formentlig virke bedre med Lenovos ThinkPad-computere, som Motorola selv bruger som eksempel til at præsentere “Ready for”. ThinkPhone minder faktisk også en del om moderselskabet Lenovos bærbare ThinkPad-pc’er med et sort design og røde detaljer.

På ThinkPhone sidder netop en rød genvejsknap på siden. Du kan fx bruge knappen til åbne apps med et enkelt tryk. Du kan selv styre knappens funktioner i telefonens indstillinger. Genvejsknappen er en god idé, men hvis du holder telefonen i højre hånd, er det ret svært at nå knappen, som sidder højt placeret på venstre side af telefonen.

Telefonen er kvik i optrækket. Den er ikke helt på niveau med de hurtigste telefoner, vi har testet, men stadig hurtig nok til at køre alle apps uden forsinkelser. OLED-skærmens høje opdateringsfrekvens er med til at understrege indtrykket af hastighed. De 144 Hz opdatering får alt til at se flot og flydende, når der sker en masse ting på skærmen.

Vi kunne ikke dy os for at teste telefonens påståede robusthed, så vi “tabte” den tre gange fra almindelig telefonbetjeningshøjde på cirka en meter. Den ramte et linoleumsgulv med henholdsvis kant, forside og bagside først, men der var ingen synlige skader, og alt kørte også, som det skulle, da vi brugte telefonen igen. På trods af robustheden er telefonen alligevel slank og elegant, og den gummiagtige bagside gør det ikke særlig sandsynligt, at du rent faktisk kommer til at tabe telefonen.

Den medfølgende oplader kan oplade telefonen fra nul til 100 procent på cirka tre kvarter, og batteriet holdt i gennemsnit ThinkPhone kørende i 48 timer, før vi var nødt til at lade op igen.


+ Meget robust

+ Flot skærm

– Samspil med pc’en er ikke optimalt

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

ThinkPhone er en hurtig smartphone med en smart genvejstast – og du kan roligt tabe telefonen på gulvet.

Specifikationer

Mærke
Motorola
Processor
Snapdragon 8+ Gen 1
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,6"
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka to døgn
Batterikapacitet
5.000 mAh
Styresystem
Android 13
Netværk
Wi-Fi 6E
Mål
15,88 x 7,44 x 0,83 cm
Vægt
189 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
50 MP, 13 MP ultravid, 2 MP dybde, 32 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench 6: 1769 single core, 4593 multi core, 4906 OpenCL