I udklappet tilstand ligner telefonen en hver anden smartphone.

Motorola Razr 5G

Razr 5G er en elegant fusion af ny teknologi og retrodesign, men du får også lov at betale en meget høj pris for den bøjelige skærm.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
7.8

I en tid, hvor telefonerne efterhånden er så store, at de næsten ikke kan være i lommen længere, er det rart med en minitelefon som Motorola Razr 5G. Den svømmer mod strømmen og kan klappes sammen, så den næsten kan gemmes i en lukket hånd.

Når Motorola Razr 5G er foldet sammen, ligner den en sammenklappelig telefon af den type, der var populær for næsten 20 år siden. Hjørnerne er afrundede, og den nederste kant er buet, så det er nemt at få telefonen ned i lommen. Desværre er det knapt så nemt at åbne telefonen med én hånd. Der mangler lige en åbning i siden, du kan sætte tommelfingeren i for at vippe den øverste del op, så vi var nødt til at holde Razr 5G med den ene hånd og åbne med den anden.

Der er en skærm på ydersiden, hvor du hurtigt kan læse beskeder og kalenderaftaler eller se, hvad klokken er. Du kan også svare på beskeder og bruge Google Assistent, når telefonen er lukket, så ofte er det faktisk slet ikke nødvendigt at klappe den op.

Når du åbner Razr 5G, ligner den næsten en helt almindelig smartphone, som den slags ser ud i 2021.  Men når du lader fingeren glide nedover skærmen, kan du dog mærke nogle små ujævnheder i sammenføjningen, for skærmens overflade er ikke helt plan. Bortset fra det fungerer telefonen som enhver anden smartphone.

Skærmen er på 6,2 tommer og giver et flot og velbelyst billede. Det er ret tydeligt, at du betaler en høj ekstrapris for den bøjelige skærmteknologi, for prisen på Razr 5G er ret pebret i forhold til dens ydelse.

Telefonens dataforbindelse bruger den nye 5G-teknologi. Vi målte lidt under 100 Mbit/sekund, og det er ikke meget hurtigere end med en 4G-forbindelse. Det kan vi dog ikke klandre telefonen for. Det ligger nemlig på niveau med, hvad vi hidtil har oplevet med 5G-telefoner i vores lokalområde.

Batteriet holder telefonen kørende i et døgns tid på en gennemsnitlig dag med lidt brug af kamera, GPS-navigation og internet, men da vi anstrengte os for at bruge den ydre skærm så meget som muligt, havde vi over 30 procent tilbage på batteriet efter et døgns brug af telefonen.


+ Kan klappes sammen

+ Ekstra skærm

– Dyr

– Svær at åbne med én hånd

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Razr 5G er en elegant fusion af ny teknologi og retrodesign, men du får også lov at betale en meget høj pris for den bøjelige skærm.

Specifikationer

Mærke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 765G
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
256 gigabytes
Skærmstørrelse
6,2 tommer og 2,7 tommer
Skærmopløsning
876 x 2142 pixels og 600 x 800 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka et døgn
Batterikapacitet
2800 mAh
Styresystem
Android 10
Netværk
5G, Wi-Fi 6
Mål
16,9 x 7,26 x 0,79 cm
Vægt
192 gram
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
48 MP, 20 MP selfiekamera
Udskifteligt microSD-kort
Nej