Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men Razr 2022 kan klappes sammen på midten.

Motorola Razr 2022

Razr 2022 viser, at det faktisk kan lade sig gøre at lave en god sammenklappelig smartphone.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.1

Motorolas Razr 2022 kan – lige som de tidligere telefoner med Razr-navnet – bukkes sammen på midten.

Den manøvre fungerer bedre end nogensinde. Med lidt træning kan sammenklapningen nonchalant foretages med én hånd, og den lukkede telefon ligger bedre i en bukselomme end en almindelig smartphone på over seks tommer.

Der sidder et bredt hængsel midt på telefonen, og hele lukkemekanismen føles betryggende solid. I udklappet tilstand er det svært at se på skærmen, at den rent faktisk kan bøjes på midten, men hvis du lader fingeren løbe ned over skærmen, kan du svagt mærke samlingen midt på. Der kommer også en svag kliklyd, når fingeren glider henover midten af telefonen, så samlingen er ikke helt perfekt.

Når telefonen er klappet sammen, kan du bruge den ekstra skærm på bagsiden til fx at læse dine beskeder eller hurtigt lige se, hvad klokken er. Det er ret smart.

Den almindelige dagligdags betjening af telefonen er som på andre smartphones i denne prisklasse. Alt afvikles uden problemer, og der er ingen tøven i hverken apps eller styresystem, når du bruger telefonen.

Kameraet er ikke hovedattraktionen i Razr 2022, men det tager nogle udmærkede billeder. Vi var særligt glade for selfie-kameraet i sammenklappet tilstand. Her er billedkvaliteten klasser bedre end i de fleste andre telefoner. Det er skærmen på bagsiden, der gør muligt at bruge det primære kamera til selvportrætter.

Fingeraftrykslæseren sidder gemt i power-knappen, der er placeret ret langt oppe på siden af telefonen. Du skal have en stor hånd eller ændre dit greb på telefonen for at nå knappen. Den opfatter dit fingeraftryk så hurtigt, at det blot føles, som om du trykker på knappen.

Der ligger en oplader i æsken, og den slags er ikke en selvfølge i dag. Den lader telefonen op på en times tid, og her efter kan telefonen typisk holde sig kørende et døgns tid med almindelig brug.


+ Sammenklapningen fungerer fint

+ Ekstra skærm på bagsiden

– Svært at nå fingeraftrykslæser

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Razr 2022 viser, at det faktisk kan lade sig gøre at lave en god sammenklappelig smartphone.

Specifikationer

Mærke
Motorola
Processor
Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,7" + 2,7"
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels + 800 x 573 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 36 timer
Batterikapacitet
3.500 mAh
Styresystem
Android 12
Netværk
Wi-Fi 6E
Mål
16,7 x 7,98 x 0,76 cm
Vægt
200 g
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
50 MP, 13 MP ultravidvinkel, 32 MP selfiekamera
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench 1310 single core, 4203 Multi-Core, 6360 OpenCL