Kameraet på forsiden giver et grimt, sort hul i skærmen.

Motorola Moto G9 Power

Her får du en stor skærm, et udmærket kamera og en enorm batterikapacitet i en forholdsvis billig telefon.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.2

Selv om Motorolas nye telefon, Moto G9 Power, hører til i den billige afdeling, får du alligevel her en telefon, der kan klare det hele – og nogle ting er den endda bedre til end meget dyrere telefoner.

Vi elsker, når mobilproducenterne forsøger at skille sig ud fra konkurrenterne, for de fleste moderne smartphones ligner hinanden til forveksling. Moto G9 Power har to særlige fortrin, som vi godt kan lide:

Det første er bagsiden, der har et rillet mønster, så du bedre kan holde fast i telefonen. Af en eller anden grund kæmper andre producenter om at gøre deres telefoner så glatte som muligt, så det er rart at se, at Motorola prøver at hjælpe os med ikke at tabe telefonen.

Det andet fortrin er batteriet, der med en enorm kapacitet på 6.000 mAh kan holde telefonen kørende i dagevis. Selv under vores forholdsvis intensive test med flittig brug af kamera, GPS og skærm virkede telefonen i lidt over to døgn uden at være i nærheden af en stikkontakt.

Vores målinger viste en ydelse fra telefonen, som svarede til prisen. Vi kunne tydeligt mærke, at Moto G9 Power ikke var så hurtig i optrækket. Selv når vi bare bevægede os rundt i styresystemet, var der en tydelig forsinkelse, fra vi bevægede fingeren på skærmen, og til der rent faktisk skete noget. Den lille forsinkelse er dog ikke noget problem for funktionaliteten, og vi havde ingen problemer med at køre alle de dagligdags apps, vi plejer at bruge. Alle vores apps lige fra Google Maps til mobilbank kørte, som de skulle.

Fingeraftrykslæseren sidder så højt oppe på bagsiden, at du skal have fingre som en professionel basketballspiller for at kunne nå den. Vi måtte slippe grebet om bunden af telefonen og lade den glide ned for at vi kunne nå den runde fingeraftrykslæser. Det er en lidt risikabel manøvre at foretage med én hånd. Det virker som om Motorola har genbrugt arbejdstegningerne fra en mindre telefon, og så glemt at flytte fingeraftrykslæseren ned, da man gjorde telefonen længere.

Og det ER en stor telefon. Det er svært at finde en større skærm end de 6,8 tommer – også i de helt dyre telefoner. For vores skyld kunne skærmen godt have været lidt mindre, hvis man så til gengæld havde flyttet selfie-kamerat udenfor skærmen. Det sidder nemlig som et lidt irriterende sort hul i øverste venstre hjørne af skærmbilledet.

På bagsiden sidder et kameramodul, der – selv om det måske ikke kan måle sig med de bedste telefoners kameraer – tager nogle fine billeder, der vil stille de fleste tilfredse. Det får mange detaljer med, selv om motivet ikke er så godt belyst, og kun de virkelig kræsne amatørfotografer vil blive generede af, at der er en del billedstøj i aftenfotografierne.


+ Stor skærm

+ Rillet bagside

– Kamerahul i skærmen

– Problematisk placering af fingeraftrykslæser

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Her får du en stor skærm, et udmærket kamera og en enorm batterikapacitet i en forholdsvis billig telefon.

Specifikationer

Mærke
Motorola
Processor
Qualcomm SM6115 Snapdragon 662
Hukommelse (RAM)
4 gigabytes
Lagerplads
128 gigabytes
Skærmstørrelse
6,8 tommer
Skærmopløsning
1640 x 720 pixels
Tilslutninger
USB-C og hovedtelefonstik
Batteritid
Lidt over to døgn
Batterikapacitet
6.000 mAh
Styresystem
Android 10
Netværk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mål
17,2 x 7,7 x 0,97 cm
Vægt
221 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, på bagsiden
Kamera
64 MP, 2 MP, 2 MP (bagpå), 16 MP (foran)
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
GeekBench 5: 315 (singlecore) / 1427 (Multicore)