Bagsiden er i plastik og suger fingeraftryk til sig, men du kan også bare pakke den ind i det medfølgende silikonecover.

Motorola Moto G73

Moto G73 er en god Android-telefon med en stor skærm, og prisen gør den bare ekstra attraktiv.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.3

Motorola har et bredt udvalg af telefoner til overkommelige priser, og Moto G73 er en af de bedre.

Telefonen er allerede iklædt et silikone-cover, når du tager den ud af æsken, så det må du lige krænge af, før du kan få sat et SIM-kort ind i den lille rille i siden. Få minutter efter den manøvre er telefonen klar til brug.

Hvis du vælger at lade silikone-coveret blive siddende, når du tager telefonen i brug, kan det godt give nogle småproblemer: Fingeraftrykslæseren sidder i power-knappen på siden af telefonen, og knappen skråner en anelse ind under telefonen, samtidig med at silikonecoveret gør det lidt sværere at lægge tommelfingeren helt plant på knappen. Det betød, at vi havde svært ved at få fingeraftrykslæseren til at godkende vores fingeraftryk i første forsøg hver gang.

Vi synes faktisk, det er imponerende, hvor god skærmen og telefonens generelle ydelse er i forhold til prisen: Du får en 6,5 tommer stor skærm, der kan opdatere skærmbilledet med 120 Hz, så alt ser flydende og flot ud. Der er 256 gigabytes til at gemme apps, fotos og videoer på, og der er hele otte gigabytes ram. Vi havde da heller ingen problemer med at køre nogen som helst spil eller apps på G73.

Kameraet er et af de steder, hvor der er sparet. Det tager nogle udmærkede billeder af godt belyste motiver, og vi havde meget sjov ud af at tage supernærbilleder med makrofunktionen. Vi kunne holde kameraet et par centimeter fra motivet og tage nogle flotte billeder med mange detaljer.

Portrætter blev også gode med skarpt fokus på personen i billedet og en sløret baggrund, så det vigtigste stod ekstra skarpt. Det var kun billeder taget ved lav belysning, vi ikke var helt tilfredse med.

Motorolas egen app “Moto” er en kærkommen tilføjelse. Den ligger klar på startskærmen, når du tænder telefonen første gang. App’en gør det meget nemmere både at forstå og ændre telefonens indstillinger. Her er både tips og genveje til at få skærmen og telefonen til at passe optimalt til dine behov.

En af de mere specielle ting ved G73 er de særlige Motorola-bevægelsesfunktioner, hvor du fx kan ryste telefonen for at tænde kamerablitzen og bruge den som lommelygte. Det er ret praktisk, når man først lige har fået lært sig de bevægelser, man oftest har brug for.


+ God, stor skærm

+ Masser af ram

– Besværlig fingeraftrykslæser

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Moto G73 er en god Android-telefon med en stor skærm, og prisen gør den bare ekstra attraktiv.

Specifikationer

Mærke
Motorola
Processor
Mediatek Dimensity 930
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,5"
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 2 døgn
Batterikapacitet
5.000 mAh
Styresystem
Android 13
Netværk
Wi-Fi 5
Mål
16,1 x 7,4 x 0,8 cm
Vægt
181
Fingeraftrykslæser
Ja, i power-knap
Kamera
50 MP, 8 MP
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Andet
Oplader i æsken
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 910 single core, 2286 multi core