Selfiekameraet er skyld i et hul øverst i skærmen.

Motorola Moto G71 5G

Budgetvenlig mobiltelefon med 5G, fire kameraer og hurtigopladning.

af Henrik Ræder Clausen #Telefon #Motorola
8.8

Motorola Moto G71 5G er en rigtig vellykket og billig mobiltelefon. På trods af den forholdsvis lave pris har den en fin skærm, et stort batteri, og et udmærket kamera. De nødvendige kompromiser er fornuftige – og lydentusiaster vil sætte pris på en lydudgang med Dolby Atmos.

I daglig brug er telefonen fin at arbejde med. Skærmen er helt på højde med dyrere modeller, og evnen til at dæmpe støj i baggrunden er fremragende. Lydkvaliteten er i det hele taget god – dog uden den levende åbenhed, der præger markedets bedste modeller.

Telefonens styresystem er Android 11, som ikke er den nyeste udgave. Motorola har ikke ændret væsentligt på Google-systemet, der præsenterer sig med en stribe guider til de mange muligheder, Android har. Om det er hjælpsomt eller anmassende er en smagssag – heldigvis er det ligetil at springe guiderne over og komme i gang med at bruge telefonen.

Lidt usædvanligt sidder alle knapper på højre side, og fingeraftrykslæseren midt på bagsiden. De fungerer alle pålideligt, og man har en klar føling med, hvornår de er trykket ind.

Hovedkameraet er på hele 50 megapixels, men skalerer billederne ned til mere overkommelige 12,5 megapixels. Det minimerer støj i billederne, og giver et udmærket resultat. Det udnyttes også til digitalt zoom, omend den kunstige skarphed bliver ret synlig. Ved næroptagelser sker der et næsten umærkeligt skift til et særligt makrokamera, der tager sig af optagelser ganske tæt på motivet.

For at holde prisen nede er det nødvendigt at gå på kompromis med et par ting. Det mest markante er, at processoren ikke er særlig hurtig. Vores test gav et resultat, der kun var en tredjedel af Motorolas dyrere Edge-model. Dette er ikke den rigtige telefon til intense spil eller komplekse apps.

Andre besparelser er fraværet af trådløs opladning, og det trådløse netværk er kun Wi-Fi 5. Det er ikke et problem for hastighed eller rækkevidde, men går noget ud over batteriet, særligt hvis man bruger hotspot-funktionen. Men da telefonen har et batteri på hele 5.000 mAh, og i øvrigt har en god strømøkonomi, er det ikke et væsentligt problem.

En funktion, der ikke er sparet væk, er lydudgangen. Den er i stand til at drive selv vanskelige hovedtelefoner med rigtig fin lydkvalitet og pæn lydstyrke. Som bonus er der Dolby Atmos, der giver ekstra rumoplevelse i film og spil, der udnytter det.

Moto G71 leveres med en 33 watt oplader, der på en time kan lade telefonen næsten helt op. Der er også et beskyttende omslag i gummi, der forebygger skader ved fald. Telefonen er vandafvisende, men ikke egentlig vandtæt.


+ Flot skærm
+ Stort batteri
+ Dolby Atmos lyd
– Langsom processor

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Man får meget telefon for pengene med Motorola Moto G71 5G. Inklusiv en flot skærm og et godt kamera.

Specifikationer

Mærke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 695 2.2 GHz
Hukommelse (RAM)
6 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,4 tommer
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C, hovedtelefoner
Batteritid
Op til 30 timer
Batterikapacitet
5000 mAh
Styresystem
Android 11
Netværk
5G / WiFi 5
Mål
7,4 x 0,85 x 16,1 cm
Vægt
179 gram
Fingeraftrykslæser
På bagsiden
Kamera
50 megapixel
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Andet
Dolby Atmos
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 971