Fingeraftrykslæseren gemmer sig bag cirklen med Motorola-logoet.

Motorola Moto G30

Det er ikke verdens bedste telefon, men du får en stor skærm og lang batteritid til en virkelig god pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
7.0

Prisen er det mest tiltrækkende ved Motorolas budgettelefon, Moto G30, der ikke er så hurtig, og som døjer med en halvdårlig skærm.

Man kan ikke vente sig alverden for det yderst overkommelige prisskilt, og der er trods alt også flere gode egenskaber ved Moto G30.

Batteriet er på hele 5.000 mAh, og da Moto G30 ikke æder så meget strøm som hurtigere telefoner,  holder batteriet også længe. Vi kunne i gennemsnit bruge telefonen i to døgn, før vi var nødt til at lade den op igen.

Skærmen er på hele 6,5 tommer, men den har langt fra den bedste billedkvalitet, vi har set. Kontrasten og farvegengivelsen i skærmen er langt dårligere end i de OLED-skærme, som sidder i lidt dyrere telefoner.

Du skal i øvrigt helst se direkte på skærmen, for hvis telefonen ligger på bordet, så du ser på skærmen i en skæv vinkel, er det svært at se noget på skærmbilledet.

Kameraet tager nogle billeder, som de fleste vil være tilfreds med, men der var en verden til forskel, da vi tog billeder af de samme motiver med en Huawei P30 med et par år på bagen. Der er tydeligvis mere billedstøj i fotos fra Moto G30 – især i billeder taget i lav belysning.

Telefonens bagside er fremstillet i plastik, og det føles måske ikke så eksklusivt, som glasset på andre telefoners bagsider. Til gengæld er det heller ikke så glat, og Moto G30 ligger sikkert i hånden.

På bagsiden sidder også en fingeraftrykslæser. Den er ikke så hurtig, men den aflæste vores fingeraftryk ved første forsøg hver gang, og den sidder placeret i en lige tilpas højde på telefonen, så den er nem at nå med pegefingeren, når du holder telefonen i én hånd.

Når alt det knapt så gode ved telefonen er remset op, må vi også sige, at du faktisk får en helt igennem brugbar Android-telefon for en god pris her. Der er ikke rigtig noget, du kan gøre på en telefon til tre gange så høj pris, som du ikke kan gøre på Moto G30. Så længe du bare kan leve med, at det måske ikke foregår helt så flydende og fri for hakkende opdateringer af skærmbilledet.

 


+ Lang batteritid

+ God pris

– Hakkende brugeroplevelse

– Skærm i lav kvalitet

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Det er ikke verdens bedste telefon, men du får en stor skærm og lang batteritid til en virkelig god pris.

Specifikationer

Mærke
Motorola
Processor
Snapdragon 662
Hukommelse (RAM)
4 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,5 tommer
Skærmopløsning
1600 x 720 pixels
Tilslutninger
USB C
Batteritid
2 døgn
Batterikapacitet
5.000 mAh
Styresystem
Android 11
Netværk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mål
165,2 x 75,7 x 9,1 mm
Vægt
200 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, på bagsiden
Kamera
64 MP, 8 MP (ultra wide), 2 MP (macro), 13 MP (frontkamera)
Udskifteligt microSD-kort
Ja