Moto G200 er en stor telefon, især i højden.

Motorola Moto G200 5G

Android mobiltelefon med 6,8" skærm og fire kameraer.

af Henrik Ræder Clausen #Telefon #Motorola
9.5

Motorola Moto G200 er en stor telefon, der klarer sig godt på alle vigtige punkter – især kameraet er glimrende. Man kan savne et par funktioner fra dyrere telefoner, men er du på udkig efter en stor telefon til en fornuftig pris, er Moto G200 et godt valg.

Det er synligt og mærkbart, at dette er en stor telefon. Den er bred og høj, hvilket giver ekstra god plads til ikoner, tastatur og video. Farverne er lidt mere afdæmpede end på de fleste telefoner – egentlig mere naturlige, og dermed mindre trættende at se på.

Skærmen er lynhurtig at arbejde med: Alt bevæger sig jævnt og forudsigeligt, uden tøven eller flimmer. Den gode oplevelse skyldes givetvis den fine Snapdragon 888 CPU, der giver skærmen en opdateringshastighed på glimrende 144 Hz.

Talekvaliteten er rigtig fin: Hvis forbindelsen er i orden, går både din egen og modpartens stemme klart igennem, og giver en god fornemmelse af nærvær. Det kan undre os, at andre telefoner ikke gør mere ud af denne ganske vigtige, daglige oplevelse.

Telefonens hovedkamera giver fotos i rigtig god kvalitet med en størrelse på 12 megapixels. Farverne er naturlige, støjen minimal, og der er kun minimale spor af digital efterbehandling. Det gode resultat opnås ved at nedskalere fra en originalstørrelse på 108 megapixels, som man også kan fotografere i, hvis man virkelig ønsker det.

Frontkameraet fungerer godt i de fleste situationer. Ved svagt lys udjævner den kunstige intelligens støj, rynker og andre ubehageligheder. Det ser lidt kunstigt ud, men er ikke direkte påtrængende. Hovedkameraet klarer optagelser i svagt lys fremragende, hvis man har ro til at vente på en lang eksponeringstid.

Styresystemet er den lidt ældre Android 11, tilsat nogle ekstra finesser i brugerfladen. En håndfuld guider viser de ekstra måder at vælge og flytte ting på skærmen. Det tager lidt tilvænning at lære de ekstra fingerbevægelser, men det er en god investering i længden.

Den medfølgende lader angives til en effekt på 33 watt. Vores måling viste lidt mindre, 28 watt, men i alle tilfælde kan telefonen lades fra tom til næsten fuld på en time. Batteriet er stort nok til en dags flittig brug. Vi savner dog mulighed for trådløs opladning.

Lydentusiaster af den gamle skole vil også savne en port til hovedtelefoner – Moto G200 kræver Bluetooth eller hovedtelefoner med USB-C forbindelse. Telefonen har også Dolby Atmos, der giver ekstra stor lyd i de spil og film, der udnytter det.

Plus / minus
+ Masser af skærm til prisen
+ Fin talekvalitet
+ Høj ydelse og hurtig skærm
+ Gode kameraer
– Ingen trådløs opladning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Hvis du har brug for en stor telefon, er Moto G200 et rigtig godt bud, til en fin pris. Dertil kommer et godt kamera.

Specifikationer

Mærke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 888+ 2.84 GHz
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,8 tommer
Skærmopløsning
2460 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batterikapacitet
5000 mAh
Styresystem
Android 11
Netværk
Wi-Fi 6E
Mål
7,5 x 0,9 x 16,8 cm
Vægt
202 gram
Fingeraftrykslæser
I siden
Kamera
108 Mpixel
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
2734