Powerknappen med fingeraftrykslæseren sidder ret højt oppe på siden af telefonen, så du skal have en lang tommelfinger eller ændre dit greb for at logge på telefonen.

Motorola Edge 30 Pro

Motorola Edge 30 Pro er en hurtig toptelefon til en forholdsvis overkommelig pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
9.0

Edge 30 Pro er Motorolas bud på en lynhurtig toptelefon til en lidt mere overkommelig pris end konkurrenterne.

Telefonen har en af de hurtigste processorer lige for øjeblikket, og det kan mærkes, næsten uanset hvad du laver på telefonen.

Skærmen har et godt og skarpt billede, der kun skæmmes af et sort hul til selfiekameraet, som er placeret i midten øverst på telefonen. Billedet har en stærk kontrast og lysstyrke og kan næsten måle sig med de bedste telefoner fra Samsung.

Vi fik i gennemsnit halvandet døgn ud af batteriet. Det er ikke så dårligt, når man tager ydelsen og den hurtigt opdaterede skærm i betragtning. Hvis du sætter skærmens opdateringsfrekvens ned fra de maksimale 144 Hz, får du endnu længere batteritid.

Vi foretrak dog at leve med at måtte lade telefonen op dagligt, for den hurtige skærmopdatering giver en flot og flydende oplevelse, når indhold på fx hjemmesider ruller ned over skærmen.

Batteriet lades meget hurtigt op takket være den kraftfulde, medfølgende oplader. Faktisk tog det kun et kvarters tid at lade op fra 3 til 50 procent. Det er godt klaret, når man tænker på, at visse toptelefoner i dag ikke engang har en oplader med i kassen.

Det primære kamera tager udmærkede billeder i dagslys, og der er også en fin vidvinkel. Du må dog undvære en decideret makrolinse til at tage supernærbilleder. Det er lidt ærgerligt, hvis man er typen, der ind imellem bruger telefonen som forstørrelsesglas.

Vi prøvede også at optage video i 8K-opløsning. Det krævede tilsyneladende lidt for meget af den indbyggede billedstabilisering, for vi endte ind imellem med nogle ret rystede optagelser. Optagelser i 4K-opløsning så faktisk bedre ud.

Der er ikke flere knapper på siderne af telefonen end højst nødvendigt: En power-knap og en vippeknap til at skrue op og ned for lyden. Det er det hele. I telefoner i denne prisklasse er fingeraftrykslæseren som regel bygget ind i skærmen, men i Edge 30 Pro sidder den i power-knappen. Det gør nu ikke så meget, for den registrerer hurtigt din finger, og får dig logget på telefonen.

App’en Moto er forinstalleret på Edge 30 Pro. Det er en god idé, for app’en gør det meget nemmere at indstille de mest brugte indstillinger på telefonen, så både skærm og styresystem kommer til at se ud, præcis om du vil have det.


+ Hurtig

+ God pris

– Intet makrokamera

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Motorola Edge 30 Pro er en hurtig toptelefon til en forholdsvis overkommelig pris.

Specifikationer

Mærke
Motorola
Processor
SM8450 Snapdragon 8 Gen 1
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,7" OLED
Skærmopløsning
1080 x 2400 px
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 1,5 døgn
Batterikapacitet
4.800 mAh
Styresystem
Android 12
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
16,3 x 7,6 x 0,9 mm
Vægt
196 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i power-knap
Kamera
50 MP, 50 MP vidvinkel, 2 MP dybdekamera
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geek Bench 1202 single, 3740 multi, 6200 OpenCL