Du skal ikke lade dig narre af, at der står "108 MP" ved kameraet. Billedkvaliteten bliver ikke bedre af de mange megapixels.

Motorola Moto Edge 20 Pro

Moto Edge 20 Pro falder ikke igennem på nogen punkter. Du får en god telefon til prisen her.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.1

Moto Edge 20 Pro er en virkelig god telefon til prisen. Faktisk har vi endda set den på tilbud med 25 procent rabat i forhold til den pris, vi har angivet her, så hold øjnene åbne, hvis du skal ud at købe dit eget eksemplar.

Telefonen har en fin ydelse, der sørger for at både Android og alle apps bliver kørt hurtigt og uden problemer.

Skærmen kan indstilles til en opdateringsfrekvens  på 144 Hz. Det giver en flot og flydende oplevelse, når du fx ruller ned gennem en længere tekst. Desværre kunne vi også tydeligt mærke på batteritiden, at den høje opdateringsfrekvens bruger masser af strøm. Vi endte med at slå det fra efter et par dages test, så vi kunne være sikre på at få et helt døgns brug ud af telefonen, før den skulle oplades.

Fingeraftrykslæseren er hurtig i opfattelsen. Den er bygget sammen med power-knappen, som er placeret ret højt oppe på siden af telefonen. Hvis du har korte fingre, kan det godt blive svært at få tommelfingeren op på knappen og samtidig have et godt greb om telefonen. På telefonens anden lange kant sidder en knap til at aktivere Google Assistent, men den knap er placeret så højt oppe, at vi helt opgav at nå den, mens vi kun betjente telefonen med én hånd.

Det er generelt bare en temmelig stor telefon, men det er jo svært at gøre så meget ved, når vi nu gerne vil have en skærm, der er så stor som muligt. I det mindste er Edge 20 Pro ikke så tung som mange andre telefoner med kæmpeskærme.

Kameraet gav nogle udmærkede billeder. Det er ikke en telefon for dem, der brænder inderligt for at eksperimentere med fotografering, men de fleste vil være godt tilfredse med billederne. Du kan skyde billeder med op til 108 megapixels, men det tal kan ikke bruges til så meget i praksis, for vi har set telefonkameraer med lavere opløsning, som alligevel tog meget bedre billeder end Moto Edge 20 Pro.

Der er usædvanligt meget plads til apps, billeder og film for en telefon i denne prisklasse, for Moto Edge 20 Pro har hele 256 gigabytes lagerplads. Til gengæld kan du ikke udvide lagerpladsen med et microSD-kort.

Der følger et silikonecover med i kassen. Det er ikke specielt kønt, og det bliver hurtigt endnu grimmere efter nogle uger i en bukselomme, men det beskytter telefonen effektivt.


+ Hurtig

+ Masser af plads til data

– Svært at nå knapperne

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Moto Edge 20 Pro falder ikke igennem på nogen punkter. Du får en god telefon til prisen her.

Specifikationer

Mærke
Motorola
Processor
Snapdragon 870 5G
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,7"
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka et døgn
Batterikapacitet
4500 mAh
Styresystem
Android 11
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
16,3 x 7,6 x 0,8 cm
Vægt
185 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i power-knap
Kamera
108 MP, 8 MP tele, 16 MP ultravid, 32 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
GeekBench: 971 single core, 3023 multi core,