Glasset buer ud mod kanterne, så telefonen virker ikke så klodset på trods af den store skærm.

Motorola Edge 50 Pro

Edge 50 Pro klarer sig rigtig fint på alle punkter – på nær batteritiden, der er lige i underkanten.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.6

Motorola Edge 50 Pro ligger i midten af prisskalaen for Motorolas store udvalg af telefoner. Kvalitetsmæssigt er det egentlig også der, den hører hjemme, for telefonen hæver sig lidt over gennemsnittet både hvad angår ydelse, skærm og kamera.

Kameramodulet er placeret i en lille forhøjning på bagsiden, og det får telefonen til at vippe lystigt fra side til side, hvis du forsøger at betjene skærmen, mens Edge 50 Pro ligger på et bord.

Selve kameradelen giver nogle flotte billeder, når du blot hiver telefonen op af lommen og skyder et foto med grundindstillingerne. Det er en telefon, der lægger op til at tage frygtelig masse billeder og måske især video, for der er hele 512 GB lagerplads til dine filer. Der var dog lidt for meget knald på farverne efter vores smag, men det viste sig, at det var skærmens gengivelse af billederne, der var for kulørt, og det hjalp, da vi ændrede farveprofil til noget mere naturligt.

Edge 50 Pro har en stærk sikkerhedscertificering på IP68, så du kan både bevæge dig ud i en mindre sandstorm og tabe telefonen i toilettet. Det er en meget glat telefon, så det er en god idé at sætte det medfølgende plastikcover på den. Coveret er ganske vist næsten lige så glat, men så er din telefon i det mindste beskyttet, hvis den skulle falde på gulvet.

I æsken sammen med telefonen ligger også en oplader på hele 125 watt. Det tog kun cirka 25 minutter at lade telefonen helt op, så du behøver ikke at have den liggende til opladning natten over. Edge 50 Pro suger dog også batteriet tomt hurtigere end de fleste andre telefoner, vi har prøvet i denne prisklasse. Vi var flere gange nødt til at lade telefonen op i begyndelsen af aftenen efter at have indledt dagen med en fuld opladning. Så lærer man at sætte pris på den hurtige opladning.

Motorola er efter vores mening et af de mobilfirmaer, der er bedst til at rette styresystemet Android til. Der er kun små ændringer, men det, der er lavet om, har gjort telefonen bedre. Vores favorit er muligheden for at tænde blitzlyset på bagsiden ved blot at ryste telefonen.

Motorolas egen indstillings-app gør det meget nemmere at ændre udseende og funktioner i telefonen, så det hele får et personligt præg. Indstillingerne er pædagogisk organiserede, så de er lette at finde rundt i – også hvis du er Android-nybegynder.

Den forinstallerede app “Ready for” kobler telefonen sammen med din computer via trådløst netværk, og du kan både vise telefonskærmens indhold på computerskærmen og flytte indhold hurtigt mellem telefon og computer ved at overføre filer eller via en vellykket delt udklipsholder.


+ Gode Motorola-apps

+ Hurtigoplader følger med

– Kort batteritid

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Edge 50 Pro klarer sig rigtig fint på alle punkter – på nær batteritiden, der er lige i underkanten.

Specifikationer

Mærke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
512 GB
Skærmstørrelse
6,7"
Skærmopløsning
2712 x 1220 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 20 timer
Batterikapacitet
4.500 mAh
Styresystem
Android 14
Netværk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.4, 5G
Mål
16,1 x 7,2 x 0,8 cm
Vægt
186 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
50 MP, 10 MP tele, 13 MP ultravidvinkel, 50 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Nej