Den smalle kant gør telefonen svær at holde godt fast om.

Motorola Edge 40 Pro

Edge 40 Pro er hurtig og har mange gode funktioner. Motorolas egne tilføjelser til Android fungerer fint.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
9.1

Edge 40 Pro hæver sig over Motorolas store udvalg af telefoner til overkommelige priser. Det er ikke en billig telefon, men ydelsen og funktionerne er heldigvis også derefter.

Processoren er en af de mest udbredte modeller i dyre Android-telefoner, og den er lynhurtig. Når du samtidig får masser af ram, 5G-internet og Wi-Fi 6E, så kan du næsten ikke ønske dig mere i en smartphone lige nu.

Den store, lækre glasskærm har let buede sider, hvilket giver telefonen et eksklusivt udseende. Desværre betyder det også, at kanten af Edge 40 Pro er temmelig smal. Derfor kan det være svært at få et trygt greb om telefonen, så et cover vil nok være en god idé.

Der gemmer sig en fingeraftryksaflæser i skærmen. Den er ikke helt så effektiv, som den type fingeraftryksaflæser, Motorola som regel bygger ind i power-knappen, men til gengæld er det nemmere at få placeret tommelfingeren på skærmen, uanset hvilken hånd du bruger.

Bagsiden har en lidt ru overflade, som ikke så let tiltrækker fedtede fingeraftryk, og telefonen er også godt beskyttet mod støv og vand. Den har en holdbarhedscertificering på IP68, og det betyder, at du i hvert fald roligt kan tabe telefonen ned i badekarret.

Kameraet tager flotte billeder under de fleste lysforhold. Den optiske billedstabilisering er med til at give skarpere billeder under svag belysning. Kameramodulet rager et stykke ud på bagsiden af den slanke telefon, og det er placeret i den ene side, så telefonen vipper lystigt fra side til side, hvis du forsøger at bruge den, mens den ligger på bordet.

Styresystemet er den nyeste udgave af Android, og Motorola har suppleret med sin særlige Moto-app, der gør det supernemt at ændre styresystemets udseende og de vigtigste indstillinger. Du får også Motorolas smarte funktion, “Bevægelser”, som styrer din telefon på utraditionelle måder. Du kan fx tænde for blitzlyset og bruge det som lommelygte ved blot at ryste telefonen et par gange.  Det virker også, når du har slukket for skærmen, og er utrolig praktisk, når du har brug for lys i fart.

Det er godt at se, at der følger en oplader med i kassen, og det er oven i købet en stærk en af slagsen med hele 125 watt. Det tog os derfor kun en lille halv time at lade telefonen helt op. Hvis du har en trådløs oplader, kan du også bruge den til at lade Edge 40 Pro op.

Batteriets kapacitet er lidt lavere end en typisk telefon i denne prisklasse. Takket være telefonens effektive strømbesparende funktioner holdt det dog alligevel Edge 40 Pro kørende i cirka to døgn i gennemsnit under vores test.


+ Flot skærm

+ Hurtig

+ Smarte bevægelsesfunktioner

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Edge 40 Pro er hurtig og har mange gode funktioner. Motorolas egne tilføjelser til Android fungerer fint.

Specifikationer

Mærke
Motorola
Processor
Snapdragon 8 Gen 2
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,67"
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Over to døgn
Batterikapacitet
4.600 mAh
Styresystem
Android 13
Netværk
Wi-Fi 6E
Mål
16,1 x 7,4 x 0,8 cm
Vægt
199 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
50 MP, 12 MP (tele), 50 MP (ultravid), 60 MP (selfie)
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: Single core 1970, Multi core 5158