Telefonens fremtrædende kameraer gør det rigtig godt.

Motorola Edge 30

Fin telefon med gode 50 megapixel kameraer, hurtig skærm og god batteritid.

af Henrik Ræder Clausen #Telefon #Motorola
8.8

Der er rigtig meget godt at sige om Motorola Edge 30. Den er hurtig, hjælpsom og har fremragende kameraer. Skærmen er flot og reagerer lynhurtigt. Batteriet holder længe, og vægten er beskeden. Hvis du kan undvære visse funktioner, er det svært at finde en bedre telefon til prisen.

Telefonen opleves behageligt hurtig. Vores hastighedsmåling med benchmark-app’en Geekbench viste 2867 – det er hurtigt uden at være sensationelt. Den gode oplevelse med telefonen kan først og fremmest tilskrives skærmen, der har en opdateringsfrekvens på 144 Hz. Det er hurtigere, end øjet kan opfatte, og giver en god, flydende oplevelse.

Det er også en fornøjelse at lytte til telefonen. Stemmer går klart og naturligt igennem, og mikrofonen er god til at dæmpe støj fra omgivelserne.

De to hovedkameraer (normalt og ultravidvinkel) er teknisk set på hele 50 megapixels, men skalerer automatisk ned til billeder på mere overkommelige 12,5 megapixels. I praksis giver det meget naturtro billeder med en neutral farvebalance og ganske beskeden støj.

Også natteoptagelser klarer kameraerne godt, med en vis tendens til at overdrive kontrasten. Med zoom kommer der lidt støj i billederne. Kamera-app’en har en god Pro-tilstand, hvor man løbende får data om belysning og farvebalance. Den giver også mulighed for en del manuelle indstillinger.

Det indbyggede batteri på 4.020 mAh er ikke specielt stort. Alligevel kunne vi konstatere, at telefonen kan bruges i to dage uden opladning, og endda længere når den ikke bruges aktivt. Ege 30 er god til at spare på strømmen, når det er muligt.

Med halvtomt batteri fik vi en ladeeffekt på 25 watt, hvilket giver en fint hurtig opladning, indtil batteriet er ved at være fuldt.

Der er dog nogle ting, vi ikke får i det slanke design fx trådløs opladning og tilslutning af analoge hovedtelefoner. Der er heller ikke mulighed for at montere to SIM-kort eller at udvide med et SD-kort. Og analoge hovedtelefoner kan tilsluttes via et USB-C kabel.

Hvor andre telefoner fokuserer på at komme hurtigt i gang, har Motorola Edge ret detaljerede guider, der viser rundt i Android-systemet. Tager man sig tid til at følge guiderne, er her mange nyttige funktioner at lære, efterhånden som man tager dem i brug.

Selve Android-systemet (version 12) er tæt på det originale fra Google, hvilket er udmærket. Motorola lover to store opdateringer, og derefter tre års sikkerhedsrettelser.


+ Fin hastighed
+ Lang batteritid
– Visse funktioner må undværes

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Fin telefon med gode 50 megapixel kameraer, hurtig skærm og god batteritid.

Specifikationer

Mærke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 778G+ 5G
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,5 tomme
Skærmopløsning
1080 x 2400 pixels,
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka to dage
Batterikapacitet
4020 mAh
Styresystem
Android 12
Netværk
5G / WiFi 6e
Mål
15,9 x 0,74, x 6,8 cm.
Vægt
155 gram
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
50 megapixel
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Andet
144 Hz skærmfrekvens
Benchmark (højest er bedst)
2867