Kameraet popper op i siden af telefonen.

Lenovo Legion Phone Duel

En voldsomt hurtig telefon med specielle funktioner, som kun giver mening, hvis du er glad for at spille på mobilen.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Lenovo
8.9

Legion Phone Duel er en telefon, der er lavet specifikt til dig, som kan lide at spille på mobilen. Hvis du ikke har tænkt dig at bruge den til det, er det en god idé at se dig om efter en anden telefon.

Allerede inden vi har fået Legion Phone Duel ud af æsken, står det klart, at det ikke er en helt almindelig telefon. I det øjeblik vi klapper papvingerne på kassen ud til siden, lyder der en høj, skinger lydeffekt – nærmest som et tog, der bremser – nede fra kassen. Så er vi lige som i gang!

Telefonen har en del mere eller mindre brugbare funktioner, som er med til at gøre den til noget helt særligt. Der er fx et lysende rødt logo på bagsiden, der gør det klart, at du ikke bare står med en af billigste og mest skrabede modeller i hånden.

Designet er gennemgående lavet, så telefonen egner sig bedst til at blive holdt vandret. Selfie-kameraet popper fx op i telefonens højre langside. Det fungerer fint, hvis du holder telefonen vandret, men hvis du, som man vel oftest gør, holder telefonen lodret i én hånd, prøver kameraet at mase sig ud af siden på telefonen, der hvor du har dine fingre.

Legion Phone Duel fungerer ellers fint som telefon med god lyd i opkald og 5G-hastighed på dataforbindelsen. Men det er dog særligt i spil, at telefonen viser, hvad den kan.

Det er en ret overvældende oplevelse at starte nogle af de mest krævende spil til Android, og se dem på den gode skærm med meget hurtig opdatering af skærmbilledet. Vi havde svært ved ikke liiiige at køre en bane mere i det grafisk flotte racerbilspil, Asphalt 9, da vi først var kommet i gang. Lyden fra spillet er den flotteste, vi nogensinde har hørt fra en mobiltelefons indbyggede højtalere. Der sidder fremragende, frontvendte højtalere på begge sider af skærmen i Legion Phone Duel, når du holder den vandret, og det er svært at forstå, hvordan så lille et apparat kan levere så fyldig en lydoplevelse.

En lille ulempe ved de gode højtalere og det motoriserede kamera er, at telefonen er ret tung. Vi blev trætte i fingrene, når vi har havde siddet med Legion Phone Duel i hånden i længere tid ad gangen for at læse noget på nettet. Det er helt klart en telefon, der fungerer bedst, når den bliver holdt med begge hænder.


+ Utrolig flot lyd

+ Meget hurtig

– Klodset placering af selfie-kamera

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En voldsomt hurtig telefon med specielle funktioner, som kun giver mening, hvis du er glad for at spille på mobilen.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Processor
Qualcomm Snapdragon 865+
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB
Skærmstørrelse
6,65 tommer
Skærmopløsning
1080 x 2340 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka et døgn
Batterikapacitet
5.000 mAh
Styresystem
Android 10
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
16,9 x 7,8 x 0,99 cm
Vægt
239 gram
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
64 MP, 16 MP ultravidvinkel, 20 MP frontkamera med motor
Udskifteligt microSD-kort
Nej