Huawei P9

Huawei P9

Tre kameraer i én telefon

af SKE #Telefon #Huawei
10.0

Testvinder

 

Kinesiske Huawei fylder mere og mere i smartphonelandskabet efter at have produceret en række gode telefoner til konkurrencedygtige priser.

Den nye Huawei P9 fortsætter i samme spor. Det er en flot telefon med en skærm, der går næsten helt ud til kanten.

Der sidder en fingeraftrykslæser øverst på bagsiden. Den er nem at nå, og telefonen var lynhurtigt låst op og klar til brug, hver gang jeg lagde fingeren på den. Telefonen klarer standarddisciplinerne flot: Opkald gik rent og klart igennem både hos os og dem, vi ringede op til.

Det store slagnummer i Huawei P9 er kameraet, eller rettere kameraerne, for der sidder hele to på bagsiden af telefonen. Kameraerne er fremstillet i samarbejde med det velrenommerede tyske kamerafirma Leica. Begge kameraer er på 12 megapixels, men det ene tager billeder i farver og det andet i sort-hvid. Når billederne fra de to kameraer kombineres til et enkelt billede, er resultatet flot og meget skarpt i detaljerne.

Ved at udnytte dobbeltkameraet kunne jeg også eksperimentere med dybdeskarpheden, så motiverne i forgrunden stod skarpt mod en sløret baggrund. Resultatet mindede om det, vi normalt ser i spejlreflekskameraer. Der er naturligvis også et almindeligt kamera på fronten til selfier og videosamtaler.

Prisen på Huawei P9 er noget lavere end hos de dyre topmodeller fra Samsung og Apple, men P9 er faktisk meget godt med kvalitetsmæssigt.

Telefonen er glimrende bygget og har mange fine funktioner, men den danske version af Huaweis styresystem er ikke helt pletfri. Det ligner nogle steder noget, der er oversat af en computer.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En gennemarbejdet telefon med vellykket dobbeltkamera, der giver detaljerede billeder.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Processor
Kirin 955 octa-core
Hukommelse (RAM)
4 GB
Lagerplads
64 GB
Skærmstørrelse
5,2 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
Batterikapacitet
3.000 mAh
Styresystem
Android 6.0
Mål
14,5 x 7,1 x 0,7 cm
Vægt
144 gram
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
2 x 12 megapixels, 8 megapixels