Huawei P40 Pro

Halvfærdig premiumtelefon.

af Markus Dahlberg #Telefon #Huawei
6.9

Huaweis nye toptelefon P40 Pro imponerer rent teknisk. Få andre mobiltelefoner har bedre kamera, flottere skærm og lige så god brugerflade. Desværre mangler alle Googles gode
apps på telefonen.

P40 Pro minder meget om sin forgænger Huawei P30 Pro. Men P40 Pro føles mere gedigen med sin fine, blanke metalkant, og det faktum at den er ti procent tungere. Skærmen er afrundet på alle sider, og skærmkanterne er blevet endnu tyndere. Det bidrager til det elegante indtryk.

Skærmen er lysstærk med levende farver og en god kontrast. Opdateringshastigheden på 90 Hertz giver et jævnt og stabilt billede i alle apps. Fingeraftrykslæseren er gemt i skærmen, og den er hurtig og virker næstten altid perfekt.

Endnu bedre er ansigtsgenkendelsen, som næsten åbner telefonen hurtigere, end man kan nå at tage telefonen op.

Det store slagnummer i P40 Pro er de fire kameraobjektiver, som sidder samlet på bagsiden ved siden af blitzen. Her er et hovedkamera på 50 megapixel med optisk billedstabilisering og en ISO-værdi på mageløse 409600. Du får også et ultravidvinkelkamera på 40 megapixel med en række videofunktioner samt en telefotolinse med 5x optisk zoom.

Endelig er der et specialkamera, som kan måle afstand til motivet, så du fx kan gøre baggrunden på et portræt sløret. Frontkameraet på 32 megapixel ledsages af et IR-kamera som måler afstand, så du også kan få den slørede effekt i baggrunden af dine selvportrætter.

Resultatet af alle disse kameraer og telefonens kunstige intelligens er betagende. Du kan tage uhørt fine billeder i næsten alle situationer, og billeder i svag belysning bliver nærmest bedre, end det burde være muligt. Huawei har optimeret batteritiden, så telefonen i kan klare sig op til et par dage på en opladning. Med den hurtiglader, som følge med, kan batteriet lades til 50 procent på 25

minutter. Fuld opladning tager kun en time.

Mangler Googles app-butik

Huawei P40 Pro er en på mange måder mageløs telefon. Men så er der jo altså bare denne her sag med Google, som Huawei er forhindret i at samarbejde med. Derfor har P40 Pro ikke Googles Play Butik, YouTube, Google Maps, Chrome eller andre af Googles apps eller tjenester. Huawei har derfor udviklet sin egen app-butik ved navn App Gallery. Her er masser af apps, men hovedparten af de apps, som plejer at være i en telefon mangler desværre. Du kan ganske vist overføre visse apps fra en anden mobiltelefon med app’en Phone Clone, men når Googles grundlæggende tjenester mangler i mobilen, så er der andre apps, som ikke virker. Vi fik fx installeret browseren Firefox på telefonen, men app’en bliver ikke opdateret. En anden mulighed er at hente apps direkte hos producenterne som fx Facebook. Men helt godt bliver det desværre aldrig uden Googles app-butik.


+ Forrygende kamera
+ Fantastisk skærm
 Googles apps mangler

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En rigtig supertelefon med knivskarp kamerateknik og mange gode funktioner. Men uden Google nytter det bare ikke noget.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Processor
Huawei Kirin 990 5G
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,58 tommer
Skærmopløsning
2640 x 1200 pixels
Tilslutninger
USB C
Batteritid
15 timer
Batterikapacitet
4200 mAh
Styresystem
Android 10
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mål
158,2 x 72,6 x 8,95 mm
Vægt
209 g
Fingeraftrykslæser
I skærmen
Kamera
50 + 40 + 12 + 32 megapixel (vidvinkel, ultravidvinkel, tele, front) + 2x dybdekameraer
Andet
IP68
Benchmark (højest er bedst)
497660 (AnTuTu)
CPU: 153050
GPU: 172873
MEM: 100635
UX: 71102