Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro er en af bedste telefoner, du kan købe lige nu. Kameraet er helt i særklasse.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Huawei
9.6

Kinesiske Huawei har to serier af toptelefoner: Der er Mate-serien, hvor fokus er på at optimere telefonens hastighed. Det er her Huawei lancerer sine nye processorer.

Den anden serie fokuserer på ny kamerateknologi. Det er her, vi finder Huaweis nyeste toptelefon, P30 Pro.

P30 Pro genbruger processoren fra Mate 20 Pro, som udkom i 2018. Det er ikke nogen dum idé, for det er en de hurtigste telefoner, vi nogensinde har testet.

De største nyskabelser i P30 Pro sidder på bagsiden, hvor Huawei har indbygget et fremragende kamera-sæt, som udnytter hele tre objektiver samt et såkaldt time of flight-kamera, der giver billederne mere dybde.

Det lykkedes mig at tage nogle flotte billeder ved nattetid på en storbyferie. P30 Pro leverede bemærkelsesværdigt skarpe billeder, selv om jeg bare tog billederne ved at løfte kameraet og skyde løs.

Portrætter er også en af P30’s stærke sider. En såkaldt time-of-flight-linse ved siden af kameralinserne giver kameraet en fornemmelse for dybde, så det kan tage nogle fine portrætter, hvor baggrunden er sløret, mens motivet står meget skarpt.

Skærmen fylder næsten hele fronten på telefonen. Det betyder, at selfiekameraet sidder som en sort prik i midten af toppen af skærmen. Man lægger sjældent mærke til det, men når man fx ser billeder eller film på skærmen, så er det lidt generende med det sorte hul.

Fingeraftrykslæseren sidder også i skærmen. Det er en forholdsvis ny teknologi, som stadig ikke fungerer optimalt på nogen telefoner. Det er dog lykkedes Huawei at gøre aflæsningen hurtigere end i tidligere modeller. Jeg foretrak alligevel at bruge ansigtsgenkendelsen, som virker hurtigere og uden så mange fejllæsninger, når telefonen skal låses op.

Lydkvaliteten er god ved telefonopkald, og hvis du slår funktionen VoLTE til, så går samtalen ekstremt klart igennem. VoLTE sender samtalen som data via telefonens mobildataforbindelse i stedet for som et traditionelt telefonopkald.

Det er svært at forstå hvorfor, nye telefoner absolut skal være så glatte at holde om som muligt. Huawei P30 Pros bagside virker nærmest, som om den er lavet af teflon. Hvis telefonen ligger på et underlag, som skråner det mindste fx et sofaarmlæn, så begynder telefonen langsomt at glide nedad. Jeg oplevede også flere gange, at telefonen var ved at glide ud af min bukselomme, mens jeg sad ned. Det er virkelig ikke særlig praktisk, og man er nærmest tvunget til at udstyre telefonen med et skridsikkert cover.

Det er heldigvis ved at være almindeligt, at de dyre og strømslugende telefoner er udstyret med stor batterikapacitet, og her kan Huawei P30 Pro også være med. Med en kapacitet på 4.200 mAh er der strøm nok til aktiv dag med telefonen.

Selv med flittig brug af kamera, internet og GPS kom jeg aldrig i nærheden af at løbe for strøm i løbet af en dag. Batteriet lader oven i købet hurtigt op med den medfølgende oplader, og der er også indbygget trådløs opladning.

Samlet set er Huawei P30 en af de allerbedste telefoner, du kan købe lige nu. Hvis du er særligt interesseret i en telefon med et godt kamera, så fås den slags ikke bedre end P30 Pro.


+ Hurtig

+ Fantastisk kamera

– Sløv fingeraftrykslæser

– Meget glat

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Huawei P30 Pro er en af bedste telefoner, du kan købe lige nu. Kameraet er helt i særklasse.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Processor
HUAWEI Kirin 980 Octa-core Processor
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
256 gigabytes
Skærmstørrelse
6,47 tommer
Skærmopløsning
2340 x 1080 pixels
Tilslutninger
Type-C, USB 3.1 GEN1
Batterikapacitet
4200mAh
Styresystem
Android 9
Netværk
802.11ac (Wi-Fi 5), Bluetooth 5
Mål
158 x 73,4 x 8,41 mm
Vægt
192 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
40 MP (vidvinkelobjektiv, f/1.6 blænderåbning, OIS) + 20 MP (Ultra vidvinkelobjektiv, f/2.2 blænderåbning) + 8 MP (telefoto, f/3.4 blænderåbning,OIS)
Udskifteligt microSD-kort
Nej, men Huaweis NM-kort