Huawei P20

Huawei P20 er en mellemklassemobil udført i gode materialer og med et godt kamera.

af Niklas Ernst #Telefon #Huawei
7.0

P20 er en vaskeægte mellemklasse-mobil. Udover P20 har Huawei også sendt to andre telefoner på gaden; P20 Pro og P20 Lite, der er henholdsvis topmodel og budgetmodel. Dem kan du læse vores tests af i Testzonen på http://test.komputer.dk.

Selve telefonen føles gedigen og har en god tyngde. Rammen af telefonen er lavet af aluminium, mens bagsiden er udført i glas. Det samme er fronten af telefonen, hvor man finder skærmen på 5,8 tommer.

Som på mange andre telefoner får man her også et ‘hak’ i toppen af skærmen. Bryder du dig ikke om det, kan i indstillingerne ”skjule det” med sorte rammer, så du får et mere klassisk udseende. Uomtvistelig giver hakket dog nogle udfordringer – notifikations-ikoner bliver mindre for at få plads til dem, og dermed sværere at se, og langt fra alle apps er optimeret til at virke på en skærm med hak.

Godt kamera
P20 er udstyret med to kameraer på bagsiden og de leverer flotte og levende billeder. Her er både mulighed for video i høj opløsning, slowmotion og særlige portrætbilleder, hvor baggrunden sløres. Sidstnævnte virker nogenlunde, men eksempelvis hår er svært at identificere for telefonen, hvilket kan give nogle sjove kanter.

Med slowmotion-funktionen er det muligt nærmest at sætte tiden i stå. Meget imponerende ved optagelser af eksempelvis plasken med vand. Så kameraet er bestemt godkendt. Det samme er muligheden for at lynlade telefonen. Den funktion burde alle telefoner have.

Træerne vokser dog ikke helt ind i himlen. Køber du Huawei P20 må du nemlig også gå på kompromis med nogle ting. Softwaren føles nogle steder lidt ru i kanten. Der er ikke noget jackstik i telefonen. Så er det vigtigt for dig, skal du kigge andetsteds. Og modsat mange andre telefoner – eksempelvis storebroderen P20 Pro – er telefonen ikke vandtæt.

Alt i alt får du meget telefon for pengene i P20. I nogenlunde samme prisleje skal den dog konkurrere med den nye Oneplus 6, hvilket nok er telefonens største udfordring. Du bør overveje, hvilke af de to telefoner, der passer bedst til dine behov, før du køber P20.

 

+ God byggekvalitet
+ Fin batteritid

– Intet jackstik til høretelefoner
– Ingen trådløs opladning

 

Find laveste pris her:
www.pricerunner.dk

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Kan du leve uden de nyeste funktioner, er Huawei P20 et godt bud på en fornuftig telefon til prisen.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Processor
Huawei Kirin 970
Hukommelse (RAM)
4 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
5,8 tommer
Skærmopløsning
2244 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB type-C
Batterikapacitet
3.400 mAh
Styresystem
Android 8.1
Mål
149.1 x 70.8 x 7.7 mm
Vægt
165 gram
Fingeraftrykslæser
ja
Kamera
To på bagsiden (20 MP og 12 MP) - 24 MP på fronten.
Udskifteligt microSD-kort
Nej