Huawei P20 Lite

Med Huawei P20 Lite vil de fleste ikke opdage, at de har fat i en billig telefon. Brugerfladen kan dog godt sætte en dæmpe for entusiasmen.

af Peter Skovbjerg Jensen #Telefon #Huawei
7.2

Huawei P20 Lite er den billigste model i den nye P20 serie. Designet ligner det, der er på de dyrere telefoner i serien. Det betyder også, at Huawei P20 Lite er en af de billigste telefoner, du kan købe, hvor skærmen dækker næsten hele forsiden af skærmen.

Det betyder dog også, at der i toppen er skærmen er et lidt irriterende ”hak” til kameraet. Der er meget blandede meninger om hakket, men hvis du ikke kan lide det, kan du i indstillingerne ”skjule det” så det kun er notifikationer, der bliver vist ved siden af hakket. Det virker simpelthen som om, at brugerfladen ikke er bygget til at tage hensyn til hakket.

Til gengæld betyder den begrænsede plads i toppen af skærmen, at notifikationer ofte ligger skjult bag hakket, da man hurtigt kan opbruge den smalle plads med blot 2 notifikationer.

På bagsiden sidder to kameraer, som tilsammen kan give den flotte bokeh-effekt – altså at bagrunden på eksempelvis et portrætfoto bliver sløret. Det virker nogenlunde på P20 Lite, men nogle gange sidder sløringen de forkerte steder, hvilket kan ødelægge et billede. Generelt tager kameraet dog fine billeder uden at være prangende.

Batteriet er på 3000 mAh og kan holde en hel dag med normalt brug – hvilket kan forventes af de fleste nyere telefoner.

Huawei P20 Lite har naturligvis ikke en lige så hurtig processor som de dyrere modeller, men det vil sjældent være et problem, hvis du ikke bruger telefonen til mere krævende opgaver.

Til gengæld havde jeg flere problemet med telefonens brugerflade, som har lidt for mange fejl. Alt for ofte virker tastaturet ikke, som det skal, eller et program låser på skærmen. Det kan naturligvis løses i en senere opdatering, men på nuværende tidspunkt er det et problem, der er svært at overse.

 

Find Huawei P20 Lite billigst her.

+ Stærk telefon til prisen

+ Fin batteritid

– Brugerfladen har problemer

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Huawei P20 Lite er en fantastisk telefon til prisen, der vil passe langt de fleste brugere fint. Dog kan man håbe, at Huawei optimerer brugerfladen i senere opdateringer.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Processor
Kirin 659
Hukommelse (RAM)
4 GB
Lagerplads
64 GB
Skærmstørrelse
5,8 tommer
Skærmopløsning
1080 x 2280
Tilslutninger
USB C, Jack
Batteritid
Cirka 1 dag
Batterikapacitet
3000 mAh
Styresystem
Android 8.0
Mål
148.6 x 71.2 x 7.4 mm
Vægt
145 g
Fingeraftrykslæser
Bagpå
Kamera
16 MP + 2 MP
Udskifteligt microSD-kort
Ja