Huawei Mate 9 Pro

Mate 9 Pro er den seneste toptelefon fra kinesiske Huawei og den fuldt ud på højde med de bedste telefoner fra Samsung og Apple.

af #Telefon #Huawei
9.5

Kinesiske Huaweis nyeste telefon hedder Mate 9 Pro. Det er en telefon i topklassen, der skal tage kampen op mod de bedste telefoner fra andre store mærker.

Huawei Mate 9 Pro er i klasse med både Samsungs Galaxy S7-serie og Apples iPhone 7. Det er især tydeligt, at Huaweis designere har ladet sig inspirere temmelig kraftigt Galaxy S7 Edge. Begge telefoner er udstyret med en skærm, der bukker sig elegent om siderne på telefonen. På Mate 9 Pro er kurven dog lidt mere diskret end på Samsung-telefonen.

De kurvede sider får telefonen til at føles behagelig i hånden, og fordi skærmen går næsten helt ud til kanten, så er Mate 9 Pro heller ikke så bred på trods af den store skærm.

 

Fremragende skærm

Selve skærmbilledet er fremragende. På nogle telefoner kan sorte områder på skærmen være nærmest mørkegrå, men Huawei har valgt at sætte en AMOLED-skærm i, og det betyder, at sorte pixels er lige så mørke, som hvis telefonen er slukket. Det giver en eminent kontrast, og i kombination med den høje opløsning og en maksimal lysstyrke helt i top, så bliver resultatet en skærm i særklasse.

På trods af den store lysstærke skærm, så er batteritiden faktisk rigtig god. Jeg kan som regel ikke holde en telefon kørende i et døgn ved mine lidt ekstreme telefonvaner med flittig brug af både GPS og telefonens forskellige trådløse forbindelser, men med Huawei Mate 9 Pro behøvede jeg ikke nervøs for, om telefonen skulle løbe tør for strøm, mens jeg var langt fra en stikkontakt. I gennemsnit kunne telefonen holde sig kørende i lige under 30 timer.

 

Rasende hurtig

Huawei Mate 9 Pro er rasende hurtig. Jeg har ofte krævende apps kørende samtidig, men telefonen afviklede alt uden at begynde at hakke i det. Styresystemet er en tilrettet udgave af Android, der faktisk minder lidt om Apples iOS i sin opbygning. Alle apps ligger nemlig tilgængelige på hovedsiden på én gang. Det kan godt blive lidt uoverskueligt, hvis du har mange apps. Hvis du har få apps, så gør det til gengæld systemet mere overskueligt, at det hele er samlet på et sted.

I almindeligt dagligt brug er der ingen slinger i valsen: Samtaler går fint igennem, fingeraftrykslæseren giver adgang på et splitsekund og kameraet på bagsiden er topkvalitet fremstillet i samarbejde med det tyske kamerafirma Leica.

Skulle man finde småting at brokke sig over, så havde det været rart med stereohøjtalere på fronten i stedet for en enkelt højtaler i bunden af telefonen. Og så måtte prisen gerne være lidt lavere. Det er skønt med reel konkurrence blandt producenterne af toptelefoner, men det måtte også meget gerne betyde, at priserne kom ned i et lidt mere tegnebogsvenligt leje.

 

Huaweis hjemmeside:

www.huawei.com

 

+ Godt kamera

+ Lynhurtig

+ Fremragende skærm

+ God batteritid

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En meget vellykket telefon, der er værd at overveje, hvis du vil have en af de bedste telefoner og ikke bliver skræmt af prisen.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Processor
Kirin 960
Hukommelse (RAM)
6 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
5,5 tommer
Skærmopløsning
2560 x 1440 pixels
Tilslutninger
USB-C, hovedtelefon, 2 x SIM-kort
Batteritid
30 timer
Batterikapacitet
4000 mAh
Styresystem
Android 7.0
Netværk
802.11ac
Mål
15,2 × 7,5 × 0,8 cm
Vægt
169 gram
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
12 megapixels + 20 megapixels
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Andet
Farver: Grå eller guld
Benchmark (højest er bedst)
111845 målt med Antutu