Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro er en af de bedste Android-telefoner lige nu.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Huawei
9.1

Huawei Mate 10 Pro er efterfølgeren til en af vores helt store smartphone-favoritter, Mate 9 Pro fra kinesiske Huawei. Af samme grund er Mate 10 Pro heller ikke den helt store overraskelse. Den forbedrer nemlig bare lidt på nogle detaljer i en allerede fremragende telefon.

Mate 10 Pro er en telefon i den absolutte topklasse. Næsten hele forsiden er dækket af den gode skærm. Der er ingen fysiske knap til at hoppe tilbage til startskærmen. Det klares ved hjælp af et ikon på skærmen i stedet for.

Det betyder desværre også, at fingeraftrykslæseren er blevet henvist til bagsiden af telefonen. Når man bruger den til at låse telefonen op, er man nødt til at tage et lidt kejtet greb på telefonen for at strække pegefingeren ud og lægge fingerspidsen på læseren. Selve aflæsningen går til gengæld lynhurtigt.

 

Fremragende kamera i Mate 10 Pro

Kameraet er en af Mate 10 Pro’s helt store styrker. Det primære kamera på bagsiden af telefonen er et dobbeltkamera, som er udviklet i samarbejde med den tyske kameraproducent Leica. Kameraet leverer billeder helt i topklassse i miljøer med god belysning, og selv når det bliver stillet over for lidt sværere opgaver, som at tage et billede i kraftigt modlys, så klarer det sig næsten lige så godt som et regulært lommekamera. Kameraet tager også ekstremt gode og skarpe billeder, når du går helt tæt på motivet. Da jeg tog et billede ekstremt tæt på min computerskærm kunne jeg tydeligt skelne de enkelte pixels i skærmen fra hinanden.

Mate 10 Pro er en stor og tung telefon, og det skyldes blandt andet, at der er brugt plads til et ordentligt batteri. Selv efter en hård dag med over en times GPS-navigation, et par telefonopkald, afspilning af en podcast og en del eksperimenteren med kameraet, så kunne telefonen sagtens klare sig over et døgn på batteriet.

Mate 10 Pro har fjernet hovedtelefonstikket, så hvis du bruger det til højtalere eller hovedtelefoner, så må du se dig om efter en anden telefon. SD-kort kan man heller ikke sætte i den, men med 128 gigabytes lagerplads er det nok heller ikke nødvendigt.

Huawei har leveret en virkelig god telefon, der udkonkurrerer de dyreste modeller fra Samsung og Sony. Hvis du vil have en af de bedste Android-telefoner lige nu, så Huawei Mate 10 Pro et rigtig godt bud.

 

Find laveste pris:

www.pricerunner.dk

 

+ Fantastisk kamera
+ God skærm

– Lidt besværlig fingeraftrykslæser

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Huawei Mate 10 Pro er en af de bedste Android-telefoner lige nu.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Processor
Kirin 970, Octa-core
Hukommelse (RAM)
6 gigabytes
Lagerplads
128 gigabytes
Skærmstørrelse
6 tommer
Skærmopløsning
1080 x 2160 pixels
Tilslutninger
USB type C
Batterikapacitet
4000 mAh
Styresystem
Android 8.0
Netværk
802.11ac, Bluetooth 4.2
Mål
154,2 x 74,5 x 7,9 mm
Vægt
178 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, på bagsiden
Kamera
Dobbeltkamera på bagsiden (20 + 12 megapixels), 8 megapixels foran
Udskifteligt microSD-kort
Nej