Test af HTC 10 evo robust smartphone fra HTC

HTC 10 evo

HTC 10 evo har en skærm på 5,5 tommer og et kabinet af metal, der gør den slidstærk og så er den vandafvisende, så du kan bruge den i al slags vejr.

af Anders Daugaard #Telefon #HTC
8.8

174 gram lyder umiddelbart ikke af meget, men når det er vægten på en telefon, kan det føles tungt. Det gør HTC 10 evo, som har en skærm på 5,5 tommer og et kabinet af metal, der gør den slidstærk. Telefonen er samtidig vandafvisende, så du kan bruge den i al slags vejr.

Skærmstørrelsen og den høje opløsning gør HTC 10 evo rigtig god til underholdning som film og spil. Du kan også med fordel have to apps sidestillet – så kan du fx holde øje med dine e-mails og se YouTube-videoer eller læse nyheder på en hjemmeside.

De 32 GB lagerplads vil række for de fleste, og du kan udvide med et microSD-kort, hvis du fylder telefonen med billeder og videoklip.

Hovedkameraet formår at indfange de fine nuancer i motivet, og telefonen har en god kamera-app. Med front-kameraet kan du tage panorama-selfier, så hele familien er med på billedet. HTC 10 evo har intet almindeligt hovedtelefonstik, præcis som iPhone 7-familien. Der følger et glimrende sæt ørebøffer med, som sættes i USB-Type-C-stikket. Det betyder, at du ikke kan oplade telefonen, når du har musik i ørerne – medmindre du benytter et trådløst Bluetooth-headset.

Den største skuffelse er ydelsen. Processoren er ganske enkelt ikke hurtig nok, sammenlignet med de nærmeste konkurrenter i samme prisklasse. Til gengæld bruger den mindre strøm, og det er en fordel i forhold til batterilevetiden.

Det er rart at opleve, at mængden af apps, der er forudinstalleret, begrænser sig til nogle få stykker. De fleste er faktisk nogen, vi selv ville installere, fx Facebook-app’en.

+ Solidt bygget
+ Godt kamera

– Ydelsen ikke høj nok
– Virker ikke med dit foretrukne headset

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

HTC 10 evo er en god og solid smartphone, der dog ikke for alvor skiller sig ud fra mængden. Prisen er høj, og i dette prisleje kan du få en væsentlig mere kraftfuld telefon.

Specifikationer

Mærke
HTC
Processor
Snapdragon 810, Octa-Core 2,0 GHz
Hukommelse (RAM)
3 GB
Lagerplads
32 GB
Skærmstørrelse
5,5 tommer
Skærmopløsning
2560 x 1440 pixels
Tilslutninger
USB type-C
Batterikapacitet
3200
Styresystem
Android 7.0
Mål
15,36 x 7,73 x 3.7-8.09
Vægt
174 gram
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
16 megapixels
Udskifteligt microSD-kort
Ja