Den sorte ramme omkring skærmen er bred, og det gør Pixel 8a forholdsvis stor.

Google Pixel 8a

En hurtig processor, en flot skærm og syv års opdateringer gør Pixel 8a til et usædvanlig godt tilbud.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Google
8.8

Du får overvældende meget for pengene med den billigste model i Googles nye serie af telefoner.

Telefonen kan sagtens måle sig med de dyrere modeller, for den har en god OLED-skærm med stærk kontrast og flot opdateringshastighed. Processoren er endda utroligt nok den samme som den, der sidder i topmodellen Pixel 8 Pro.

Styresystemet er den helt rå og utilrettede seneste version af Googles eget Android-styresystem, og det giver et par fordele. For det første kører det uden forsinkelser eller hakkende opdateringer af skærmbilledet. For det andet vil du være blandt de allerførste, der modtager nye opdateringer til Android, fordi de ikke skal gennem en anden mobilproducent for at blive tilrettet, før de sendes ud til telefonen.

Det indbyggede kamera i Pixel 8a vil kunne gøre de fleste amatørfotografer tilfredse. Udover at tage gode billeder er der også fine muligheder for digital efterbehandling. Hvis du tager en hel stribe billeder af den samme gruppe mennesker, kan telefonen selv kombinere de bedste elementer fra hvert skud til ét enkelt billede, så du fx slipper for, at nogen står med lukkede øjne. Vi holder også meget af den fantastiske “magisk viskelæder”-funktion , hvor du bare skal markere noget, der irriterer dig på et billede, for at få det til at forsvinde øjeblikkeligt.

Vi kan godt lide den matte bagside, som ikke er så glat, og som stadig så ny og flot ud efter et par ugers test med hårdhændet behandling og fedtede fingre.

Hvis vi hurtigt skal nævne de punkter, hvor det er tydeligt, at Pixel 8a trods alt ikke er en hundedyr topmodel, så får du fx ikke hurtigopladning, batteritiden er lidt kort og skærmen er ikke så stor. Rammen omkring skærmen er desuden ret bred, og det gør telefonen forholdsvis stor.

Det bedste ved Pixel 8a kan hverken ses, måles eller mærkes. Det er nemlig de syv års lovede opdateringer til styresystemet og telefonens sikkerhed. Hvis du ellers passer godt på din telefon, kan du altså bruge den mindst til år 2031.


+ Syv års opdateringer

+ God skærm

– Ingen hurtigopladning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En hurtig processor, en flot skærm og syv års opdateringer gør Pixel 8a til et usædvanlig godt tilbud.

Specifikationer

Mærke
Google
Processor
Google Tensor G3
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,1"
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 20 timer
Batterikapacitet
4.492 mAh
Styresystem
Android 14
Netværk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mål
15,2 x 7,3 x 0,9 cm
Vægt
188 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i skærmen
Kamera
64 MP, 13 MP ultravidvinkel,
Udskifteligt microSD-kort
Nej