Du kan selv bestemme, hvad der skal ske, når du trykker på den orange knap på siden.

CAT S42

En særdeles robust telefon, som snildt kan tåle at blive tabt på gulvet eller i en vandpyt.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Cat
7.2

CAT S42 er en telefon, du kun skal købe, hvis du virkelig har brug for en telefon, der kan tåle lidt af hvert. Den er ikke hurtig, og den har heller ikke en fantastisk skærm eller et halvprofessionelt kamera. Til gengæld kan du tabe den uden at være skrækslagen for, at den går i stykker.

Hjørnerne på telefonen er afrundede og pakket ind i kraftigt plastik. Hele bagsiden er dækket af en rillet platikskal, der sørger for at telefonen ikke glider i hånden, også selv om du skulle få våde hænder. Vi “tabte” med vilje telefonen ti gange fra den højde, man typisk holder en telefon i, og selv om den landede på et betongulv med en tynd plastikbelægning, var der ikke så meget som en lille ridse at se på telefonen efterfølgende.

Knapperne på siden af S42 er store og nemme at ramme — selv med handsker. På venstre side sidder en knap, som du selv kan knytte en funktion til, så den fx ringer op med det samme til et bestemt nummer. Den eneste del af telefonens ydre, der rammer ved siden af skiven, er ladestikket i bunden. Det er den efterhånden ret forældede Micro-USB-standard. Udover at alternativet, USB-C, er et meget mere udbredt stik i dag, så er det også symmetrisk, så det er nemmere at sætte ladekablet i under de forhold, som S42 er skabt til at blive brugt under.

Samtalekvaliteten er i øvrigt i god kvalitet, og der kan skrues højt op, så du kan høre, hvad der bliver sagt, selv om der er larm i baggrunden.

Desværre er telefonens indre ikke så kraftfuldt som det ydre. Processoren virker temmelig træt, og du kan tydeligt mærke, at der er forsinkelser, når du ruller op og ned på en lang hjemmeside. Kameraet kan heller ikke måle sig konkurrenter i samme prisklasse. Det er simpelt hen bare en anden type telefon.

En genvej på startskærmen ved navn “Toolbox” leder videre til en række apps, der egner sig til håndværkere. Der er fx forskellige apps til målinger og konvertering af måleenheder.

Prisen er egentlig i orden. Hvis du er på udkig efter en telefon, der kan bruges under krævende forhold, så går du ikke galt i byen her, men det er altså ikke for telefonens elektroniske indmad, du skal købe den.


+ Kan tåle tæsk

+ Gode knapper

– Lav ydelse

– Forældet ladestik

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En særdeles robust telefon, som snildt kan tåle at blive tabt på gulvet eller i en vandpyt.

Specifikationer

Mærke
Cat
Processor
Quad-core 1.8 GHz Cortex-A53
Hukommelse (RAM)
3 gigabytes
Lagerplads
32 gigabytes
Skærmstørrelse
5,5 tommer
Skærmopløsning
720 x 1440 pixels
Tilslutninger
Micro-USB
Batteritid
34 timer
Batterikapacitet
4200 mAh
Styresystem
Android 10
Netværk
Wi-Fi 5
Mål
161,4 x 77,3 x 12,7 mm
Vægt
220 gram
Fingeraftrykslæser
Nej
Kamera
13MP sensor, f/2.0 (bagpå), PDAF, 5 MP (foran)
Udskifteligt microSD-kort
Ja