De to store kameraer har billedstabilisering.

Asus Zenfone 9

Mobiltelefon i luksusklassen med hurtig CPU, topmoderne netværk og billedstabilisering.

af Henrik Ræder Clausen #Telefon #Asus
9.2

Version 9 af ASUS Zenfone er en tand mindre end de fleste telefoner. Til gengæld er CPU’en lynhurtig, skærmen er helt i top, og alle dens kameraer giver gode billeder uden problemer. Den er ikke billig, men den er god!

Både objektivt og subjektivt er hastigheden i Zenfone 9 helt i top: Geekbench-resultatet på 4.380 er på rekordniveau. Tilsvarende reagerer skærmen hurtigt, og alt bevæger sig med en flydende elegance. Alt uden problemer med overophedning, som kan plage andre hurtige telefoner.

Rent visuelt domineres telefonen af de to store kameraer på bagsiden. De har mekanisk billedstabilisering, der hjælper med stabiliteten, især når du bruger zoom. Når man har vænnet sig til at billedet ‘flyder’ lidt, er det en god hjælp til fotografering.

Kamera-app’en er let at bruge – også når det gælder de mange muligheder for videooptagelser. Man kan uden videre lave optagelser i lavt eller højt tempo, og tage video i helt op til 8K opløsning. Desværre er der ikke mulighed for at udvide lagerkapaciteten med et SD-kort.

Billedkvaliteten som sådan er grundlæggende i orden, om end farverne er lidt svage. For en gangs skyld er kvaliteten af selfie-kameraet på forsiden på højde med de store kameraer bagpå. Det er en velkommen forbedring!

Vi glæder os også over, at telefonen er mærkbart solidt bygget. Knapperne på siden er præcise og lige til at bruge, inklusive fingeraftrykslæseren. Der medfølger et udmærket beskyttende omslag – og telefonen er vandtæt, kort og godt.

De trådløse forbindelser er – som vi forventede – af de mest moderne typer. 5G er en selvfølge, ligesom WiFi 6E. Bluetooth er version 5.2 med aptX og en stribe lydstandarder. Her mangler ikke noget.

Android-systemet er den nyeste version 12 med forskellige forbedringer. Man kommer hurtigt igennem opsætningen, og i gang med at bruge telefonen. Efterhånden som man bruger de forskellige funktioner, dukker der tilbud op om hjælp og vejledning. Det er en god balance mellem at komme hurtigt i gang og at have hjælp ved hånden.

Der medfølger en stor oplader på 30 watt, der kan lade telefonen på en time. Til gengæld giver telefonens moderate størrelse ikke plads til trådløs opladning.

Ud over USB-C til opladning er der også udgang til hovedtelefoner. Den driver selv lavimpedans-hovedtelefoner uden problemer. Lydstyrken er moderat, men lydkvaliteten er i top. Med en opløsning på 24 bit / 192 kHz konkurrerer lydudgangen med egentlige musikafspillere i topklasse.

Plus / minus:
+ Lynhurtig CPU
+ Solidt bygget, vandtæt
+ Flot og hurtig skærm
+ Mange videomuligheder
– Lager kan ikke udvides

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En telefon i topklasse med tilsvarende høj pris. Solid, velfungerende og hurtig.

Specifikationer

Mærke
Asus
Processor
Snapdragon 8+ Gen 1 3,2 Ghz
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
5,9 tommer
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C, hovedtelefoner
Batterikapacitet
4300 mAh
Styresystem
Android 12
Netværk
5G, WiFi 6E
Mål
14,7 x 6,8 x 0,95 cm
Vægt
165 gram
Fingeraftrykslæser
Sidemonteret
Kamera
50 / 12 megapixel
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Andet
Billedstabilisering
Benchmark (højest er bedst)
4380