Det tager kun cirka et sekund for kameraet at vippe om på forsiden af telefonen.

ASUS Zenfone 7 Pro

ASUS Zenfone 7 Pro er slet og ret en fantastisk telefon, der kan konkurrere med toptelefoner, som er noget dyrere.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Asus
9.3

Zenfone 7 Pro er en af de hurtigste telefoner, du kan købe lige nu, og selv om prisen er høj, så er telefoner i denne klasse faktisk typisk endnu dyrere.

ASUS er ikke så stort et navn indenfor telefoner som Apple, Samsung og kinesiske mærker som Huawei. Det er egentlig lidt ufortjent, for Zenfone-serien fra ASUS er nogle virkelig gode telefoner, og den nye Zenfone 7 Pro er den hidtil bedste i rækken.

Smartphones har en tendens til at se ret ens ud, men Zenfone 7 Pro skiller sig markant ud ved at have et roterende kameramodul i toppen. Hvis du skal tage et selvportræt eller føre en videosamtale, så drejer de dyre Sony-fremstillede kameraer på bagsiden om på forsiden ved hjælp af en lille motor. Det fungerer virkelig godt, og ASUS “snyder” sig på den måde til titlen som verdens bedste selfiekamera. Selv om kameramodulet ikke helt er på niveau med de bedste kameraer på bagsiden af fx Huaweis og Apples telefoner, så er det klart bedre end de frontkameraer, der sidder i telefonerne fra de to konkurrenter.

Zenfone 7 Pro er hurtig. Det viste sig klart i vores hastighedsmålinger og vi kunne også tydeligt mærke det i alt, vi foretog os på telefonen. Det er ikke bare processoren, der får Zenfone 7 Pro til at virke så hurtig. Skærmens opdateringshastighed er også høj, så selv små dagligdags ting som at rulle gennem listen over installerede apps ser decideret spektakulært ud. Selv om du ruller hurtigt ned gennem teksten på en hjemmeside, kan du læse de enkelte ord undervejs i stedet for bare at se en sløret række linjer, der ræser forbi.

Det samlede indtryk af skærmen er imponerende, og det forstærkes bare af, at den får lov at fylde hele forsiden på grund af fraværet af knapper og kamera på fronten.

Fingeraftrykslæseren sidder gemt i tænd-/slukknappen på siden af telefonen. Den læser aftrykket i samme øjeblik, du lægger fingeren på den, og det fungerer bedre end de fingeraftrykslæsere, som konkurrenter holder af at bygge ind i skærmen.

Vi kunne godt have tænkt os trådløs opladning og et stik til hovedtelefoner – og så blev vi overrasket over, hvor tung Zenfone 7 Pro er. Ellers er det meget svært at finde noget at kritisere i den imponerende telefon. Vægten skyldes i øvrigt et stort indbygget batteri, som holder telefonen kørende i næsten to døgn – selv ved intensivt brug.


+ Smart kameraløsning

+ God skærm

+ Ekstremt hurtig

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

ASUS Zenfone 7 Pro er slet og ret en fantastisk telefon, der kan konkurrere med toptelefoner, som er noget dyrere.

Specifikationer

Mærke
Asus
Processor
Qualcomm SM8250 Snapdragon 865+
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
6,67 tommer
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB C
Batteritid
Cirka to døgn
Batterikapacitet
5.000 mAh
Styresystem
Android 10, ZenUI 7
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mål
16,51 x 7,73 x 0,96 cm
Vægt
230 gram
Fingeraftrykslæser
I powerknappen
Kamera
64 MP, 8 MP (tele), 12 MP (ultrawide)
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
GeekBench: 3302 (v5.1), GFXBench: 46 fps (ES 3.1 onscreen)