ASUS Zenfone 6

Zenfone 6 er næsten på højde med konkurrenternes topmodeller - men til en meget lavere pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Asus
9.0

Den taiwanesiske virksomhed ASUS producerer et bredt udvalg af elektronik, og det er måske ikke telefoner, som firmaet er mest kendt for.

Ikke desto mindre er ASUS nu nået til nummer 6 i sin serie af Zenfone-telefoner. Zenfone-serien har ofte været telefoner med gode specifikationer til en forholdsvis lav pris.

Zenfone 6 går nye veje med kameraet på bagsiden af telefonen. Kameraet er monteret på et lille hængsel, der kan vippe rundt om toppen af telefonen. Når du vil foretage et videokald eller tage et selvportræt, så svinger kameraet om på forsiden med en lille, snurrende lyd. Det er sjovt de første gange, man gør det, men hængslet virket meget spinkelt, og det virker, som det nemt kunne gå i stykker.

Der er dog også en del fordele ved det roterende kamera. Selv om billedkvaliteten i kameraet slet ikke kan måle sig med topmodellerne hos Huawei og Samsung, så tager kameraet stadig gode billeder, og da du bruger samme kamera til dine selvportrætter, så er kvaliteten af dem bedre end konkurrenterne, der bruger et billigt sekundært kamera. Desuden slipper du for, at der er et indhak øverst i skærmen for at få plads til kameraet.

Skærmen er et af de steder, der er sparet en lille smule. Det er ikke en OLED-skærm, som i de dyreste telefoner. I stedet har ASUS valgt en IPS-skærm, der har en dårligere kontrast end OLED, og ikke er helt så god til de mørke nuancer.

Fingeraftrykslæser er placeret på bagsiden, så den er nem at nå med en gennemsnitlig mandehånd. Den fungerer efter hensigten, og føles umiddelbart lidt hurtigere i aflæsningen end de fingeraftrykslæsere, som vi har set indbygget i telefonskærme på det seneste.

Batteriet i Zenfone 6 er på hele 5.000 mAh. Det betød, at vi med moderat brug næsten kunne bruge telefonen i to døgn, før den løb tør for strøm. Ulempen er så bare, at Zenfone 6 er en tung telefon, og man kan godt blive lidt træt af at sidde med den i hånden. Desværre er der ingen trådløs opladning, så du må benytte dig af telefonens USB C-stik, når der skal oplades.

Zenfone 6 kan måske ikke helt følge med toptelefonerne fra konkurrenterne på alle fronter, men når man tager prisen i betragtning, så får du altså rigtig meget telefon for pengene her.


+ Lav pris

+ Lang batteritid

– Ingen trådløs opladning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Zenfone 6 er næsten på højde med konkurrenternes topmodeller - men til en meget lavere pris.

Specifikationer

Mærke
Asus
Processor
Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 (7 nm)
Hukommelse (RAM)
6 gigabytes
Lagerplads
64 gigabytes
Skærmstørrelse
6,4 tommer
Skærmopløsning
1080 x 2340 pixels, 19.5:9 ratio (~403 ppi)
Tilslutninger
USB C
Batteritid
Op til 2 døgn ved moderat brug
Batterikapacitet
5000 mAh
Styresystem
Android
Netværk
Android 9.0
Mål
159,1 x 75,4 x 9,2 mm
Vægt
190 gram
Fingeraftrykslæser
Ja, på bagsiden
Kamera
48 + 13 megapixels
Udskifteligt microSD-kort
Ja