ASUS ZenFone 5Z

ZenFone 5Z er et billigere alternativ til de største telefonfirmaers flagskibe. Den har en 6,2 tommer skærm og kunstig intelligens, der hjælper med alt fra opladning til fotografering.

af Mathias Alsted Lund Flinck #Telefon #Asus
8.2

En af de store mobiltrends har i det forgangne år været skærme, der fylder stort set hele telefonens front, og ZenFone 5Z fra ASUS er bestemt ingen undtagelse. Telefonen har en 6,2 tommer stor skærm med en tynd sort ramme og en lille, sort kasse i toppen af skærmen til frontkameraet.

Ved første øjekast kan det se klodset ud, men det glemmer du hurtigt, for skærmen leverer et flot billede med skarp fremvisning af både videoer og billeder. Der er knald på farverne og en fin lysstyrke, så du kan se skærmen selv i lyse omgivelser.

Bag glasskærmen gemmer ZenFone 5Z på den stærke Snapdragon 845-processor og en god portion hukommelse, som sikrer, at telefonen arbejder utroligt hurtigt og ikke har problemer med at køre selv krævende apps. Der er dog nogle enkelte sure opstød i enkelte apps – blandt andet Facebook – hvor telefonen reagerer langsomt på tryk i skærmens hjørner.

En smart telefon
En af ZenFone 5Z’s store forcer er ifølge ASUS selv den indbyggede kunstige intelligens, der optimerer alt fra fotografering til opladning. Opladningen foregår hurtigt, og på en fuld opladning får du 24 timers brug, når du virkelig sætter telefonen på prøve. Telefonen kan desuden tilpasse kameraindstillingerne til forskellige scenarier, og det sker hurtigt og leverer ganske gode billeder i både god og svag belysning.

Frontkameraet er dog ikke altid lige så træfsikkert. Billedkvaliteten er ganske fin, men når det anvendes til at åbne telefonen med ansigtsgenkendelse, er det ustabilt, og der er alt for ofte fejl, så du i stedet må indtaste en kode eller bruge fingeraftrykslæseren på bagsiden – den fungerer derimod glimrende og hurtigt.

De mere basale telefonfunktioner fungerer derimod upåklageligt, for ZenFone 5Z er nem at skrive på, og det er intet problem at høre din samtalepartner under opkald.

+ Hurtig telefon
+ Tager flotte billeder
+ God skærm
– Ustadig ansigtsgenkendelse

Tjek den dagsaktuelle pris på ZenFone 5Z her

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

ZenFone 5Z er en funktionsrig og forholdsvis hurtig telefon til en god pris, men der er også skønhedsfejl, fx ansigtsgenkendelsen.

Specifikationer

Mærke
Asus
Processor
Snapdragon 845
Hukommelse (RAM)
6 GB
Lagerplads
64 GB
Skærmstørrelse
6,2 tommer
Skærmopløsning
2246 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB C
Batteritid
24 timer i brug
Batterikapacitet
3300 mAh
Styresystem
Android 8.0
Netværk
802.11ac
Mål
15,3 x 7,57 x 0,77 cm
Vægt
0,165 kg
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
12 + 6 MP dual-kamera (bagside), 8 MP (front)
Udskifteligt microSD-kort
Ja (op til 2 TB)
Andet
Ansigtsgenkendelse