Bagsiden er blødt plastik, der nærmest føles som stof.

ASUS Zenfone 10

Zenfone 10 er en næsten fejlfri telefon, som snildt kan være i en bukselomme.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Asus
9.2

Mange nye smartphones er i dag så store, at man nærmest ikke kan sætte sig ned, hvis man har dem i en bukselomme. Her går ASUS Zenfone 10 sine egne veje med en skærm på under 6 tommer. Det er en telefon, som er nem at få et fast greb om, og den vil fint kunne lægges i de fleste lommer uden besvær.

Kameraet fylder forholdsvis meget på bagsiden af den kompakte telefon. Det tager udmærkede billeder, men vi var især glade for videooptagelserne, hvor en virkelig effektiv billedstabilisering fik klip, der ellers ville have været rystede til at stå roligt og flot, selv om vi gik afsted med telefonen i hænderne, mens vi filmede.

Du får en god, lysstærk AMOLED-skærm i Zenfone 10, og vi kunne uden problemer tyde skærmens indhold udendørs på en solrig sommerdag. Der er samtidig en skarp kontrast mellem skærmens hvide pixels og de helt sorte. Det eneste problem ved skærmen er selfiekameraet, som er placeret nogle millimeter fra skærmens side og top. Det skæmmer billeder og videoer ved at optræde som et tydeligt sort hul i billedet.

Skærmen kan opdateres med op til 144 Hz og sammen med en høj ydelse fra telefonens processor betyder det, at du får en flot, flydende oplevelse, når du ruller hurtigt ned gennem fx en lang hjemmside.

Der er god lyd i samtaler, og den indbyggede højtaler er overraskende god, så du kan sagtens lytte til en podcast eller lidt musik uden at finde hovedtelefoner frem. Skulle du få lyst til det alligevel, kan du glæde dig over, at der er et hovedtelefonstik i Zenfone 10. Den slags er ellers efterhånden lidt af en sjældenhed.

Der er mange velkomne funktioner i telefonen, der blandt andet kan oplades trådløst. Vi blev også hurtigt glade for for genvejen til kameraet, hvor du blot skal trykke to gange på volumenknappen for at skyde tre hurtige billeder, selv om skærmen er slukket, og telefonen ikke engang er låst op. Det tager kun omkring et sekund, før de tre billeder er taget, og det giver mulighed for at nå at fange nogle situationer, som du ellers ville have misset. Hvis du ikke er den store fotograf, kan du ændre genvejen til andre funktioner inde i telefonens indstillinger.

Tilsvarende kan du også dobbelttrykke et tilfældigt sted på telefonens bagside for at gemme en kopi af det aktuelle billede på telefonens skærm. Det er godt tænkt.


+ Flot skærm

+ Fikse genvejsfunktioner

– Påtrængende selfiekamera i skærmen

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Zenfone 10 er en næsten fejlfri telefon, som snildt kan være i en bukselomme.

Specifikationer

Mærke
Asus
Processor
Qualcomm SM8550-AB Snapdragon 8 Gen 2
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB
Skærmstørrelse
5,92"
Skærmopløsning
2400 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB C
Batteritid
Cirka 1,5 døgn
Batterikapacitet
4.300 mAh
Styresystem
Android 13
Netværk
Wi-Fi 7, 5G, Bluetooth 5.3
Mål
14,7 x 6,8 x 0,9 cm
Vægt
172 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i powerknap
Kamera
50 MP, 13 MP ultravidvinkel, 32 MP selfiekamera
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 1913 single-core, 5467 multi-core, 8902 GPU OpenCL