Selv glade amatører kan tage flotte billeder med det avancerede kamera i iPhone 14 Pro.

Apple iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro er en lækker telefon. Det er samspillet mellem styresystemet og hardwaren, der løfter iPhone 14 Pro over konkurrenterne.

af Redaktionen #Telefon #Apple
9.3

iPhone 14 Pro er en fantastisk telefon. Og hvis du er typen, der har din telefon i tre-fire år eller mere, er der virkelig sket meget med både ydelse, design og kamera i forhold til ældre iPhone-modeller.

Apples processorer har længe været foran konkurrenterne. Det gælder igen denne gang, for iPhone 14 Pro’s A16-processor løber fra alle Android-telefoner. Vores målinger viste også en betydelig forbedring i forhold til forgængeren iPhone 13 Pro. Vi kunne dog ikke umiddelbart mærke forskel på Pro-modellen og den almindelige 14. Ikke desto mindre er det selvfølgelig godt at vide, at kræfterne er der, når der kommer nye funktioner og mere krævende apps.

iPhone 14 Pro er udstyret med en “always on”-funktion. Det har været standard på mange Android-telefoner i årevis. Men ofte er det bare ren hvid tekst på sort baggrund. Apples version af Always On er en mere gennemgribende løsning: Her er hele skærmen reelt tændt hele tiden og viser både baggrund i farver og diverse informationer. Spørgsmålet er så, om det ikke æder strømmen lynhurtigt? Vores umiddelbare indtryk er, at det gør det ikke. iPhone 14 Pro har dynamisk opdatering af skærmen. Den skifter altså hastighed fra 1 til 120Hz, og når telefonen ligger låst på et bord, gearer den helt ned til 1 Hz. Sammen med OLED-teknologien og en processor, der er god til at “tænke selv”, giver det ikke et voldsomt forbrug.

En fiks detalje er, at hvis du har et Apple Watch holder telefonen styr på, hvor langt du er væk fra den via uret. Hvis du bevæger dig langt nok væk til alligevel ikke at kunne se skærmen, lukker den helt ned. Den tænder så igen, når du kommer tæt på. Det samme sker, når telefonen regner ud, at du nok skal sove nu eller snart – så skruer den også ned og slukker helt for skærmen. Vores oplevelse med telefonen var, at den kunne køre en dag på en opladning. Vi havde som regel 15-20 procent batteri tilbage i slutningen af dagen.

Der er skruet betragteligt op for lysstyrken. Når du er udenfor i høj solskin, betyder det faktisk meget, hvor lysstærk en skærm er. iPhone 14 Pro leverer helt op til 2.000 cd/m2 – hvor iPhone 13 Pro “kun” kunne levere 1.200 cd/m2. Generelt er skærmen af den kvalitet, vi forventer fra Apple, så farver, kontrast og den generelle oplevelse er ganske enkelt glimrende.

I kameraet er der ikke de avancerede funktioner, du finder på mange andre telefoner, men billedkvaliteten er alligevel helt i top. Alt håndteres stort set af den indbyggede intelligens. I praksis betyder det, at du egentlig bare trykker på knappen og får et virkelig godt billede – nærmest uden at tænke over det. Apple har opgraderet sensoren til en 48 megapixel udgave, hvilket giver helt nye muligheder. De fleste almindelige brugere vil ikke umiddelbart bruge de 48 megapixel bevidst – i stedet får de 12 megapixel billeder – men telefonen bruger den megen ekstra kapacitet til at forbedre kvaliteten. Det er især markant på mørkere billeder, der nu er endnu tydeligere.

Hvis man har lyst, er det dog også muligt at fyre den af med alle 48 megapixel – man skal dog så tage billeder i ProRaw-formatet, som fylder voldsomt i telefonens hukommelse, men som til gengæld også giver flere redigeringsmuligheder. Der er simpelthen så meget data i billedet, at du kan beskære og ændre på stort set alt – og få præcis det billede, du vil have.

Vi kommer ikke udenom, at iPhone 14 Pro er dyr. Den “billigste” udgave koster 10.499 kroner – og det er endda med 128 GB hukommelse, hvilket vil være for lidt for de fleste. Du skal af med 11.499 for udgaven med 256 GB for at få en telefon, der er praktisk anvendelig.


+ Fremragende skærm

+ Godt amatørkamera

– Vanvittig pris

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

iPhone 14 Pro er en lækker telefon. Det er samspillet mellem styresystemet og hardwaren, der løfter iPhone 14 Pro over konkurrenterne.

Specifikationer

Mærke
Apple
Processor
A16 Bionic chip
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,1"
Skærmopløsning
2556 * 1179 pixels
Tilslutninger
Lightning
Batteritid
Cirka et døgn
Batterikapacitet
3.200 mAh
Styresystem
iOS 16
Netværk
5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3
Mål
14,8 x 7,15 x 0,79 cm
Vægt
206 g
Fingeraftrykslæser
Nej
Kamera
48 MP, 12 MP vidvinkel, 12 MP 2 x tele, 12 MP 3 x tele, 12 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Nej
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench 5346