Apple iPhone 8

Den nyeste iPhone er ikke voldsomt forskellig fra forgængeren, men det gør nu heller ikke så meget.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Apple
9.5

Det er ikke udelukkende specifikationerne, der gør Apples iPhone 8 til en enestående telefon. Der findes telefoner med meget mere hukommelse, og der findes telefoner med større skærme og flere pixels. iPhones force er  det perfekte samspil mellem hardware og software. Styresystemet og de medfølgende apps er skræddersyet til at køre på lige netop denne telefon, og det er en markant fordel.

iPhone 8 er et helstøbt produkt, der ikke falder igennem på ét eneste punkt: Kameraet er blandt de bedste,  skærmen leverer et godt og lysstærkt billede, og styresystemet iOS afvikles så hurtigt, at man indimellem mister fornemmelsen af, at man sidder med et stykke elektronik.

Telefonen ligger virkelig godt i hånden med glas på både for- og bagside, og alle knapper sidder, så de er nemme at nå, når man holder naturligt på telefonen.

Ligesom på forgængeren, iPhone 7, er der en berøringsfølsom knap  under skærmen. Hvis du trykker på den, når telefonen er slukket, føles den bare fastlåst og solid, men når telefonen er tændt, forvandles den pludselig til en knap, der kan trykkes ned med et mærkbart klik.

Illusionen skabes af en avanceret vibrationsteknik, som man selv skal mærke, før man helt forstår, at det kan lade sig gøre at skabe en så realistisk “snydeeffekt”. Knappen indeholder også en fingeraftrykslæser, der låser telefonen op på en brøkdel af et sekund. Læseren kan bruges til betaling med Apple Pay, når du står i supermarkedet, hvis butikken ellers understøtter dette.

iPhone 8 har intet stik til hovedtelefoner, så du må enten bruge en adapter eller et sæt Bluetooth-hovedtelefoner.

Telefonen bruger Apples eget Lightning-stik, når der skal lades op (og det skal der hver dag), men du kan også lade telefonen trådløst op ved at lægge den på en ladestation,  som kan købes som ekstraudstyr.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En telefon uden reelle svage punkter. Alt lige fra kamera og skærm til "Hjem"-knappen er blandt de bedste på markedet.

Specifikationer

Mærke
Apple
Processor
Apple A11 Bionic
Hukommelse (RAM)
2 GB
Lagerplads
64 GB
Skærmstørrelse
4,7 tommer
Skærmopløsning
750 x 1334 pixels
Batterikapacitet
1821 mAh
Styresystem
iOS 11 - kan opgraderes
Mål
138,4 x 67,3 x 7,3 mm
Vægt
148 g
Kamera
12 megapixel bagpå og 7 megapixel foran
Udskifteligt microSD-kort
Nej