Det lille indhak i skærmen til frontkameraet er ikke stort som i tidligere modeller.

Apple iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro er hundedyr, men den er også pengene værd, hvis du vil have noget den bedste telefonteknologi lige nu.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Apple
9.6

iPhone 13 Pro leverer noget nær den perfekte balance af batterilevetid, ydelse og design. Det er den oplagte telefon for alle dem, der har råd.

iPhone 13 Pro leverer måske ikke decideret nogen revolution, men til gengæld har den en enkelt funktion, mange måske har ventet på længe: Betydeligt bedre batterilevetid. Faktisk var batterilevetiden i vores test næsten 50 procent længere end på iPhone 12, hvilket betyder, at iPhone 13 Pro for de fleste ”overlever” i helt op til to dage uden større problemer, selv med et relativt højt forbrug. Det er aldrig sket før med en ny iPhone.

Designet har ikke ændret sig meget fra forrige generation, bortset fra at iPhone 13 Pro er blevet en smule tykkere for at gøre plads til det større batteri. Derudover er den sorte udskæring til frontkameraet i toppen af telefonen blevet en lille smule smallere. Det er måske ikke revolutionerende, men det giver faktisk følelsen af en lidt større skærm, hvilket altid er positivt.

Hastigheden er, som altid, forbedret temmelig meget i forhold til den foregående generation af iPhones, og kommer du fra en endnu ældre telefon – som fx en iPhone 8 eller 10 – vil du opleve en helt forrygende stor forskel. I praksis er de fleste af de helt nye telefoner hurtige nok til at afvikle alt, hvad du kan kaste efter dem, og det gælder også her. Men en hurtigere skærm, der leverer 120Hz – en fordobling af hastigheden – gør, at det hele stadig føles betydeligt hurtigere end den forrige generation.

Kameraet har også fået en forbedring eller to: Grundlæggende er det blevet en smule bedre takket være en bedre sensor, men for de fleste vil det mest interessante være, at det nu har fået en makrofunktion, så du kan tage helt tætte billeder af meget små ting. Det kan være utroligt lækkert til din Instagram eller hjemmeside, skulle du have en sådan. Derudover er der også blevet plads til en ny funktion på videodelen, som nu har en ”filmisk” mulighed, der fungerer ved at holde fokus på en person eller ting i forgrunden, mens baggrunden er uskarp. Det allermest lækre er, at du faktisk efterfølgende kan bytte rundt på fokus.

Skal vi nævne en enkelt irriterende ting ved iPhone 13, er det, at den stadig bruger Apples egen Lightning-indgang til opladning – og ikke USB-C som alt muligt andet efterhånden har fået. Heldigvis har du stadig mulighed for at lade telefonen op trådløst.

Til sidst er der lige den lille detalje med prisen, for iPhone 13 Pro koster altså fra cirka 9.000 kroner, hvilket også må siges at være et minus. Men iPhone 13 Pro er en arbejdshest af en telefon som du snildt kan beholde i mange år – og selv den mest krævende bruger bliver ikke skuffet.


+ Lang batterilevetid
+ Ekstremt hurtig
– Stadig Apples eget stik

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

iPhone 13 Pro er hundedyr, men den er også pengene værd, hvis du vil have noget den bedste telefonteknologi lige nu.

Specifikationer

Mærke
Apple
Processor
A15 Bionic
Hukommelse (RAM)
6 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,1 tommer
Skærmopløsning
1170 x 2532 pixels
Tilslutninger
Apple Lightning
Batteritid
Op til to døgn
Batterikapacitet
3095 mAh
Styresystem
iOS 15
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
14,67 x 7,15 x 0,77 cm
Vægt
204 gram
Fingeraftrykslæser
Nej
Kamera
12 MP, 12 MP (tele), 12 MP (ultravid), 12 MP (selfie)
Udskifteligt microSD-kort
Nej