Metalpladen giver en syngende lyd, når tasterne rammer den.

Trust Asta

Trust Asta er et solidt tastatur med kulørt lys i tasterne. Desværre udsender tasterne en syngende lyd, når man skriver.

af Morten Skeldal Østergaard #Tastatur #Trust
6.8

I samme øjeblik jeg sætter Trust Asta-tastaturet i USB-porten, lyser alle tasterne flot op. Der skal ikke installeres noget særligt program til indstilling af tastelyset. Alt klares med et eller flere tryk på en tast på tastaturet, som skifter mellem tastaturets mange forskellige farveprofiler.

Du kan endda oprette dine egne farveprofiler, hvor fx genvejstasterne i dit favoritprogram er de eneste, der lyser op, mens lyset i alle andre taster er slukket.

Det kræver en del eksperimenteren, for den medfølgende manual er meget sparsom, og der er en del tastekombinationer, som er svære at gætte sig til. Jeg endte med at måtte se en instruktionsvideo på producentens hjemmeside for at få det til at lykkes. Med lidt dyrere tastaturer får du et program, der klarer de besværlige indstillinger for dig.

Står godt fast på bordet

En rille i bunden af Trust Asta sørger for, at du kan trække kablet ud i den side, der passer dig bedst. Det er en fin lille detalje, der sørger for, at kablet ikke ligger i vejen for andre ting på skrivebordet.

Der er også indlagt brede gummilister i tastaturets bund og i de to fødder, du kan klappe ud for at hæve tastaturets bagkant. Resultatet er et tastatur, der står særdeles godt fast på bordet, ligegyldigt hvor voldsomt du tamper løs i tasterne.

Der er dog god grund til ikke at trykke alt for hårdt på tasterne: Tastaturets overflade består af en lang metalplade, som tasterne er hævet op over. Når en tast trykkes ned, rammer den pladen og udsender en ringende lyd, som er trættende at høre på i længden. Hvis man spiller på sin pc med høretelefoner på, er det ikke noget problem, men da jeg skrev denne test ind på tastaturet, endte lyden med at gå mig en lille smule på nerverne. Det er ærgerligt, for tasterne virker ellers gennemarbejdede og solide.

Der er ingen særskilte medietaster eller lignende, men der ligger en del ekstrafunktioner gemt i F-tasterne foroven. Du skal blot holde Fn-tasten, som vi også kender fra bærbare computere, nede.


+ Kabelrille i bunden

+ Solidt bygget

– Irriterende lyd fra tasterne

– Ikke noget indstillingsprogram

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Trust Asta er et solidt tastatur med kulørt lys i tasterne. Desværre udsender tasterne en syngende lyd, når man skriver.

Specifikationer

Mærke
Trust
Forbindelse
Kabel
Antal taster
104
Lys i taster
Ja
Kabelængde
1,8 meter