F-tasterne i øverste række skifter funktion, hvis du holder Fn-tasten nede.

OnePlus Keyboard 81 Pro

OnePlus 81 Pro udstråler på alle måder høj kvalitet, men du får også lov at betale dyrt for det gode tastatur.

af Morten Skeldal Østergaard #Tastatur #OnePlus
8.6

OnePlus er mest kendt som producent af mobiltelefoner, men nu har det kinesiske firma lanceret et usædvanlig godt mekanisk tastatur ved navn 81 Pro.

Forbindelsen til tastaturet skabes ved hjælp af Bluetooth, så du kan både koble det sammen med din pc og din telefon eller tablet. Der medfølger et skrig-rødt kabel, som bruges til opladning eller kabelforbindelse til computeren som et alternativ til Bluetooth.

Som navnet på OnePlus 81 Pro antyder, har tastaturet kun 81 taster, så det er ikke er så stort. Alligvel er det usædvanlig tungt – faktisk vejer det næsten to kg.

Det gråmelerede og lidt underspillede udseende leder tankerne hen på de klassiske IBM-tastaturer, der blev brugt sammen med pc’er for 30-40 år siden. Kliklyden, når en tast trykkes i bund, er ikke helt så voldsom som i IBM-tastaturerne, men du får den samme klare fornemmelse af, om tasten er trykket i bund. Det betyder, at du kan trykke på en serie bogstaver i maskingeværtempo og stole på, at de alle sammen dukker op på skærmen. Vi testede 81 Pro med blindskrift og kunne holde næsten samme skrivehastighed som med de bedste mekaniske tastaturer, vi har testet. Tasterne på OnePlus 81 Pro er lidt for træge efter vores smag, og man kan godt blive lidt træt i fingrene efter en lang dags skriveri på tastaturet.

Der er ikke blevet plads til en ø med numeriske tastater i OnePlus 81 Pro, men piletasterne er i fuld størrelse og placeret lidt for sig selv. De øvrige taster er placeret, så de kan rammes uden at fjerne blikket fra skærmen, når du skriver. Der er lys under tasterne, men det er ikke så synligt som i den slags tastaturer, der primært er beregnet til spil. Heldigvis er alle tegn på tasterne store og tydelige, så de er nemme at aflæse – også i svag belysning.

Tastaturets hældning reguleres med en kraftig metalbøjle på undersiden. Det er en god løsning i stedet for de ofte lidt spinkle plastikklapper i andre tastaturer. Metalbøjlen kan vippes trinløst, så du har frit valg, når du skal indstille tastaturet i en vinkel, der passer dig.

I øverste højre hjørne finder du en gennemsigtig drejeknap til at skrue op og ned for lydstyrken på din pc, og på bagsiden sidder en power-knap og en USB-port til opladning af tastaturet.


+ Tungt og solidt

+ Praktisk indstilling af højden

– Meget dyrt

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

OnePlus 81 Pro udstråler på alle måder høj kvalitet, men du får også lov at betale dyrt for det gode tastatur.

Specifikationer

Mærke
OnePlus
Forbindelse
Bluetooth eller kabel
Antal taster
81
Lys i taster
Lys under tasterne
Kabelængde
2 m