Håndledshvileren, medietasterne foroven og det numeriske tastatur kan tages af, og du kan faktisk også skifte tasterne ud, hvis du køber et sæt i andre farver.

Mountain Everest Max

Everest Max har fremragende taster, og tastaturet er fyldt med gode, gennemtænkte detaljer.

af Morten Skeldal Østergaard #Tastatur #Mountain
9.6

Tastaturer er nogle ret ensartede produkter, men med Everest Max er det er lykkedes for producenten Mountain at forbedre det klassiske tastatur på flere områder.

Den mest synlige forskel på Everest Max og konkurrenterne er det numeriske tastatur, der ikke er bygget sammen med resten af tastaturet. I stedet kan du selv vælge, hvilken side du vil have det på. Der sidder en skyder i bunden af det numeriske tastatur, så du kan trykke et USB-C-stik ud i den ene eller den anden side. Derefter skal du bare skubbe de to tastaturdele sammen. Der følger også et USB-kabel med, så du kan stille de numeriske tastaster lidt længere væk.

Oven over de numeriske taster sidder fire genvejstaster formet som små skærme, så du selv kan bestemme skærmenes udseende og funktion i det tilhørende Windows-program. Som udgangspunkt viser de blandt andet Joblisten og åbner Windows Stifinder. Tasternes skærme ligger desværre fladt ned på tastaturet – det ville være nemmere at aflæse dem, hvis de var skråtstillet en anelse.

Du får flere genveje i tastaturets nyskabende mediedock: Her sidder taster til at styre afspilning af musik og video, og søreme om der ikke også sidder endnu en skærm i den ene side af docken. Du kan styre skærmens funktioner med den drejeskive, der omkranser den. Her kan du fx ændre lyset i tastaturet, starte en nedtælling eller få vist et ur med visere. Du bestemmer selv, om docken skal sidde i højre eller venstre side foroven, for der er to USB-porte til den.

Tasterne i både det regulære og det numeriske tastatur er fremragende med den helt rigtige modstand og god belysning. Rammen er fremstillet i aluminium og meget robust. I bunden er der lavet riller, så du selv bestemmer, hvor det kraftige stofkabel skal trækkes ud.

Vores favoritdetalje gemmer sig også under tastaturet: I stedet for et par spinkle plastikfødder, der kan klappes ud med et hængsel, har Everest Max store magnetiske brikker, der stables, indtil tastaturet har den ønskede højde. Det fungerer perfekt.


+ Mange lækre detaljer

+ Gode taster

– Skærme ligger fladt ned

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Everest Max har fremragende taster, og tastaturet er fyldt med gode, gennemtænkte detaljer.

Specifikationer

Mærke
Mountain
Forbindelse
USB
Antal taster
104
Kabelængde
2 meter