Tastaturet er meget kompakt, så mange af tasterne har fået ekstrafunktioner.

HyperX Alloy Origins 65

Alloy Origins 65 er et af de bedste minitastaturer, du kan anskaffe dig.

af Morten Skeldal Østergaard #Tastatur #HyperX
9.4

Der går ikke mange kvadratcentimeter til spilde på det lækre, mekaniske tastatur Alloy Origins 65. Størrelsen er skrumpet til 65 procent af et normalt tastatur, og tasterne er klemt så godt sammen, at du næsten ikke kan se tastaturets ramme mellem dem.

Kontakterne under tasterne er lidt specielle, for det føles ikke, som om at tastetrykket bremses, før tasten pludselig rammer bunden. Det kræver lidt tilvænning, hvis du er vant til en mere fjedrende fornemmelse, når du trykker dine taster ned. På den anden side giver det glidende tastetryk mulighed for at skrive virkelig hurtigt eller klare sig godt i actionfyldte spil på pc’en. Tasterne har en lidt ru overflade, der giver en god føling med tastaturet, når du skriver på det.

Alloy Origins 65 er godt belyst. Der slipper lys op mellem tasterne, men det er nemt at aflæse symbolerne – også de sekundære funktioner, som er markeret på fronten af nogle af tasterne. Det er fx nødvendigt i den øverste række, hvor F-tasterne deler placering med de almindelige taltaster. De eneste ekstrataster er HOME, DEL, PG UP, PG DN. Vi havde nok valgt at placere delete-tasten (DEL) øverst, så den var nemmere at finde i en fart, når noget skulle slettes, men HyperX har tildelt HOME-tasten den fremtrædende placering i hjørnet.

Lysets farver styres med det tilhørende Windows-program, Ngenuity, som ikke har så mange kreative muligheder som mange af konkurrenterne. Til gengæld er det nemt at finde rundt i de funktioner, der er.

Tastaturet står nærmest som en plade solid aluminium på bordet, og det gav sig overhovedet ikke, ligegyldigt hvor hårdt vi trykkede ned på det.


+ Meget solidt

+ Hurtige taster

– Ingen selvstændige F-taster

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Alloy Origins 65 er et af de bedste minitastaturer, du kan anskaffe dig.

Specifikationer

Mærke
HyperX
Forbindelse
USB-kabel
Antal taster
65
Lys i taster
Ja
Kabelængde
1,8 m