ASUS ROG Strix Scope PBT

ASUS ROG Strix Scope PBT er et af de mest solide tastaturer, vi har haft under fingrene.

af Morten Skeldal Østergaard #Tastatur #Asus
9.1

Hvis du er ligeglad med, om der er lys i tasterne, så er det nye tastatur fra ASUS et godt og seriøst værktøj.

Det er ellers sjældent, at vi ser et tastatur i denne prisklasse uden millioner af farvekombinationer, der blinker i hver eneste tast. ROG Strix Scope PBT er i stedet udstyret med nogle djævelsk gode taster, der arrangeret i tre forskellige farvegrupper.

Farvevalget på tasterne er ikke helt konsekvent. Blandt de numeriske taster er alle tasterne fx lysegrå på nær plus, Enter og nul. Det har heldigvis overhovedet ingen indflydelse på funktionaliteten.

Under tasterne sidder mekaniske Cherry MX-kontakter, som er en smule støjende, når man for alvor taster løs, men tasterne er en sand fornøjelse at skrive på. Der er en god modstand i hver tast, og du har en klar fornemmelse af, hvornår dit tryk på en tast er blevet opfattet af tastaturet. Tasterne er støbt i kraftig PBT-plastik, som angiveligt skulle være ekstra holdbar, og de har en lidt ru overflade, der forhindrer, at fingrene glider. Rammen, som tasterne er placeret i, er udformet i en flot og solid aluminiumsplade. Tasterne går næsten helt ud til kanten, så tastaturet fylder ikke mere på skrivebordet end højest nødvendigt.

Vores yndlingstast er den ekstra brede CTRL-tast. Den har stjålet noget plads på bekostning af mellemrumstasten, og det er en rigtig god idé. CTRL-bruges ofte i skydespil, men det er også meget nemmere at nå tasten, når du skal bruge genvejskombinationer som CTRL+C for at kopiere noget tekst og CTRL+V for at sætte den ind igen.

ROG Strix Scope er koblet til pc’en med et tykt, stofbelagt USB-kabel. Det er mægtig praktisk, at der er indlagt tre riller på undersiden af tastaturet, så du selv vælger, om du vil trække kablet ud i midten, til højre eller til venstre.

Det er kun F-tasterne fra F1 til F4, der fungerer som normalt. De resterende otte F-taster er som udgangspunkt lavet om til medietaster, så du fx kan starte og stoppe musikafspilning eller skrue op og ned for lyden. Hvis du ikke har brug for medietasterne kan de slås fra med en hurtig tastaturgenvej.


+ Supergode taster

+ Ekstrabred CTRL-tast

+ Riller til kablet

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

ASUS ROG Strix Scope PBT er et af de mest solide tastaturer, vi har haft under fingrene.

Specifikationer

Mærke
Asus
Forbindelse
USB-kabel
Antal taster
105
Lys i taster
Nej
Kabelængde
1,8 meter
Andet
440 x 137 x 39 mm