LED-lyset, der blandt andet viser, om CAPS LOCK er slået til, er klemt inde mellem bogstavtasterne og det numeriske tastatur.

ASUS ROG Strix Scope II 96 Wireless

Det bliver svært at gøre et fuldt tastatur mere kompakt end ROG Strix Scope II 96.

af Morten Skeldal Østergaard #Tastatur #Asus
9.2

ROG Strix Scope II 96 er et tastatur, der forsøger en masse ting på én gang – og utroligt nok lykkes med det hele.

Tastaturet kan kobles til computeren på tre måder: Bluetooth, trådløs USB-adapter eller kabel. Du skifter mellem dem med en lille omskifter på bagsiden af tastaturet. Her er der også en bås til USB-adapteren, så den ikke bliver væk under transport. USB-kablet er i høj kvalitet, og selv om du kun vil bruge tastaturet trådløst, er kablet stadig nødvendigt til opladning.

Tasterne er i topklasse. De giver forholdsvis høj modstand, men du er ikke i tvivl om, hvornår dine tastetryk er blevet opfattet af tastaturet. Det føles, som om modstanden er den samme gennem hele tastetrykket – i modsætning til en gammeldags mekanisk tast med en fjeder, der langsomt bremser bevægelsen. Med blindskrift kan du skrive ekstremt hurtigt på tastaturet, men ved aggressiv tastning med to pegefingre kan det godt blive lidt trættende, at tastetrykket stopper så brat, som det gør, når bunden af tasten rammer den nærmest massive aluminiumsramme.

Tallet “96” i navnet henviser til, at tastaturet er skrumpet til 96 procents størrelse. Det er sket ved at flytte den lille ø med blandt andet tasterne Delete, PgUp og PgDn op i øverste række. Tasterne går desuden næsten helt ud til kanten af rammen i begge sider, og resultatet er et tastatur med numerisk tastatur, som ikke optager særlig meget skrivebordsplads.

I øverste højre hjørne sidder et rullehjul, som kan skrue op og ned for lyden på computeren. Du kan også indstille det til andre funktioner ved hjælp af det omfattende indstillingsprogram til Windows. Du kan ændre stort set alt ved tastaturets lys og funktioner, og det kan ind imellem være lidt svært at finde lige det, du leder efter. Selv om der er rigeligt plads, har ASUS fx valgt at bruge nogle små sort-hvide ikoner uden tekst til at repræsentere programmets hovedfunktioner. Vi måtte ind i mellem klikke lidt rundt for at finde det rigtige faneblad.

Prisen for Strix Scope 96 er høj, men vi har også set tastaturet til salg med næsten 25 procent rabat, så se dig omkring, inden du køber. Hvis du foretrækker et tastatur i fuld størrelse,  findes der også et ROG Strix Scope II med almindeligt tastaturlayout.


+ Tilslut som du vil

+ Pladsbesparende

– Indstillingsprogram er ikke så brugervenligt

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Det bliver svært at gøre et fuldt tastatur mere kompakt end ROG Strix Scope II 96.

Specifikationer

Mærke
Asus
Forbindelse
USB-adapter, Bluetooth, kabel
Antal taster
98
Lys i taster
Ja
Kabelængde
1,8 m