Håndledshvileren klikkes nemt af og på ved hjælp af magneter.

ASUS ROG Strix Flare II Animate

Programmerbart tastatur beregnet til spillere

af Henrik Ræder Clausen #Tastatur #Asus
8.6

Strix Flare II Animate er udpræget et tastatur for computerspillere. Tastaturet er af høj mekanisk kvalitet, praktisk disponeret, og reagerer præcist. Det er et fremragende tastatur til spil, samtidig med at det også er godt at skrive på. Der skal dog bruges nogen tid på at tilpasse alle lyseffekterne.

Først og fremmest glæder vi os over et solidt bygget tastatur, hvor tasterne er logisk opdelt i de klassiske grupper. De rent mekaniske taster går jævnt i bund, med en klar lyd, når de når anslagspunktet. Der er ingen klik undervejs, men der er heller ikke tvivl om, at tasten trykkes ned. Det bløde tryk og den faste bund gør tastaturet let at arbejde med. Tasterne reagerer hurtigt, uden at flere tryk efter hinanden giver problemer. Lyset kan opleves distraherende, så mange vil nok ændre effekterne til at være mere statiske.

Til skrivearbejde vil de fleste nok slå lyseffekterne helt fra. Den dybe tastegang kan umiddelbart virke hæmmende på skrivehastigheden, men efter en vis tilvænning bliver det mærkbart, at man kan have flere taster i gang samtidig, og så går hastigheden op igen. De mekaniske taster giver en hørbar støj, der kan være generende for omgivelserne.

Med en vægt på over et kilo står det godt fast på bordet, uden at fylde for meget: Omridset af tastaturet giver den nødvendige plads til de store taster. Den medfølgende hvilepude til håndled er besværlig at montere, men giver derefter en meget velkommen støtte.

Lyseffekterne er nærmest overdådige. Det er det medfølgende program også – det har et udvalg af forprogrammerede effekter, der kan sendes til tastaturet. Programmet kan også tildele alle tænkelige funktioner og genveje til hver enkelt tast. Vil man tilpasse lyseffekterne helt selv, kræver det endnu et program, og nogen tid til at designe lysmønstrene.

Over de numeriske taster er der en ekstra lysplade, der viser brug af medietaster, indkommende emails og andre aktiviteter. Når der ikke er nogen aktivitet at vise, er der i stedet et underholdende logo. Eller ro – hvis man vælger at slå den noget overflødige effekt fra.

Tastaturet tilsluttes med et kraftigt kabel, og skal kobles til to USB-porte. At det optager to porte kompenseres lidt af, at det selv har en USB-port. Desværre er der kun tale om en USB 2.0-port.


+ Taster i topkvalitet
+ Ergonomisk håndledsstøtte
– Bruger to USB-porte

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Et tastatur i luksusklassen, bygget mere til spil end til at skrive på. Det fungerer fremragende, men koster også derefter.

Specifikationer

Mærke
Asus
Forbindelse
USB dobbeltkabel
Antal taster
105
Lys i taster
Ja, programmerbart
Kabelængde
2 meter
Andet
Størrelse: 43,5 x 16,5 x 3,8 cm