Coveret har gummifødder, så det også kan bruges som underlag for tastasturet.

ASUS ROG Falchion

ROG Falchion er et lækkert, transportabelt tastur, der bare lige mangler Bluetooth-forbindelse.

af Morten Skeldal Østergaard #Tastatur #Asus
9.2

ROG Falchion er et transportabelt computertastatur i virkelig god kvalitet.

Tastaturet fylder kun 65 procent af et tastatur i fuld størrelse, og det betyder, at du må undvære numeriske taster, og at alle andre taster er rykket tæt sammen. Der er kun en meget lille kant på tastaturet, så man kan stort set kun se tasterne, når det står på bordet.

På bagsiden sidder en lille bås til at parkere USB-adapteren i, når du ikke bruger den. Opsætningen af tastaturet består blot i at sætte adapteren i computerens USB-port, og så er du i gang med skrive efter et par sekunder. På bagsiden sidder også ladestikket og en powerknap.

Du kan også bare lade USB-kablet sidde i tastaturet hele tiden, hvis du af en eller anden grund foretrækker en kabelforbindelse til computeren. Når batteriet er ladet op, kan det angiveligt holde tastaturet kørende i 450 timer. Det havde vi nu ikke mulighed for at efterprøve.

Du kan hele tiden holde øje med batteriet ved hjælp af en lille lysstribe lige ved siden af tasterne i venstre side. Mens du lader batteriet op, kan du også se batteriniveauet på en serie LED-lys på siden. Når tastaturet er tændt, viser lysene computerens lydstyrke, og du kan skrue op og ned ved at føre fingeren henover dem. Det fungerer helt, som det skal.

Tastaturets mekaniske taster er i høj kvalitet. De giver en fin respons, når du trykker dem ned, og hvis du skriver med alle ti fingre, kan du skrive forholdsvis hurtigt på dem. Det er dog ikke helt så nemt at skrive blindskrift som på et tastatur i fuld størrelse. Vi kom fx ofte til at ramme tasterne til højre for Enter-tasten, når vi ville skifte linje i den tekst, vi skrev.

Der er individuelt lys i alle tasterne, og det giver en flot effekt, der samtidig gør det nemt at aflæse tasterne i mørke. Lyset kan indstilles i et utal af mønstre med ASUS’ udmærkede indstillingsprogram til Windows.

Når du skal tage tastaturet med dig, skal du bare lægge det medfølgende plastikcover henover tasterne. Så er tastaturet beskyttet, mens det ligger i tasken.

Det eneste, vi savner i det ellers ualmindeligt vellykkede tastatur, er muligheden for at koble det sammen med fx en telefon eller en tablet ved hjælp af Bluetooth. Det ville have været verdens bedste Bluetooth-tastatur, men sådan skulle det ikke være.

 


+ Fremragende taster

+ God belysning

– Ingen Bluetooth

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

ROG Falchion er et lækkert, transportabelt tastur, der bare lige mangler Bluetooth-forbindelse.

Specifikationer

Mærke
Asus
Forbindelse
Trådløs og USB-kabel
Antal taster
71
Lys i taster
Ja
Kabelængde
2 meter