På bagsiden sidder et udmærket kamera på otte megapixels.

Xiaomi Redmi Pad

Den flotte skærm og den lave pris er de største trækplastre i Redmi Pad.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Xiaomi
8.3

Redmi Pad både ligner og føles som et luksusprodukt, når du får den mellem hænderne, men det er faktisk en tablet til en forholdsvis overkommelig pris.

Xiaomi har sparet lidt på processoren, og der er en lille, men mærkbar forsinkelse, når du fx trykker rundt mellem de forskellige punkter i indstillingerne.

Det store glansnummer for Redmi Pad er skærmen, som har en flot kontrast og kan indstilles til høj lysstyrke, så den uden problemer kan bruges udendørs i dagslys. Som udgangspunkt er skærmens automatiske indstilling dog alt for lyssvag for at spare på batteriet. Det var svært at se, hvad der foregik på skærmen, at vi reelt ikke kunne bruge tabletten, før vi havde slået den automatiske indstilling fra og skruet manuelt op for lyset.

Vi prøvede at spille nogle krævende spil, og i et par af dem var der en tydelig forsinkelse i opdateringen af skærmbilledet. Skærmen kan ellers indstilles til opdatering med 90 Hz, men det giver kun en flydende opdatering i situationer, hvor processoren ikke er på overarbejde. På simple hjemmesider og i tekstdokumenter giver den hurtige skærmopdatering nemlig en flot, glidende effekt, når du ruller ned gennem siden.

Redmi Pad vejer sølle 445 gram og er blot 7 mm tyk. Kanterne står vinkelret på skærmen hele vejen rundt, og det er ingen sag at sidde med tabletten mellem hænderne i lang tid ad gangen. Det kølige aluminiumskabinet giver samtidig et godt indtryk af holdbarhed.

I enderne sidder fire højtalere, så du får en fin stereoeffekt, uanset hvordan du vender Redmi Pad.

Batteriet lades op med den effektive lader, der følger med i kassen. Det tog et par timer at lade batteriet helt op, og vi kunne i gennemsnit bruge tabletten i over 10 timer, før vi var nødt til at lade den op igen.

Styresystemet er en tilrettet udgave af Android. Der er installeret flere apps fra Xiaomi som fx firmaets egen internetbrowser. Det virker lidt overflødigt med den slags “dobbelte” apps, når nu Googles fremragende Chrome-browser allerede er installeret som en del af Android. Heldigvis kan de fleste af de overflødige apps nemt afinstalleres.

Der er ingen fingeraftrykslæser i Redmi Pad. Du kan logge på ved hjælp af ansigtsgenkendelse, men Xiaomi advarer selv om, at metoden ikke er helt sikker.

Brugeroplevelsen i Redmi Pad lever ikke helt op til Apples iPad, som er den tablet, alle andre er nødt til at måle sig med. Den billigste version af Xiaomi-tabletten koster til gengæld kun cirka det halve af den billigste iPad, og hvis du kan leve med lidt småudfordringer, får du en fin tablet til en skarp pris her.


+ God kontrast og lysstyrke i skærmen

+ Dobbelt stereolyd

– Lidt sløv processor

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Den flotte skærm og den lave pris er de største trækplastre i Redmi Pad.

Specifikationer

Mærke
Xiaomi
Processor
MediaTek MT8781 Helio G99
Hukommelse (RAM)
4 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
10,61"
Skærmopløsning
2000 x 1200 pixels
Batteritid
Cirka 10 timer
Batterikapacitet
8000 mAh
Tilslutninger
USB-C
Styresystem
Android 12/MIUI 13
Mål
25 x 15,8 x 0,7 cm
Vægt
465 gram
Kamera
8 MP, 8 MP selfiekamera
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Netværk
Wi-Fi 6
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench 5 Multi-Core 1677