Samsungs S-Pen kan sættes magnetisk fast på bagsiden ved siden af kameraet, men det magnetiske område er ikke markeret.

Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G

Du får en god Android-tablet til prisen i Galaxy Tab S9 FE 5G, men vi ville gerne have haft en strømforsyning med.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Samsung
8.2

Galaxy Tab S9 FE er ikke Samsungs bedste tablet, men du får alligevel nogle fine funktioner for pengene her.

Et af de største fortrin er den medfølgende S-Pen, som du kan bruge til at tegne og tage noter på skærmen. Samspillet mellem pen og tablet er næsten uden forsinkelse, og det virker nærmest som at skrive på en blok, når du fører pennen hen over glasskærmen. Pennen kan sættes magnetisk fast på bagsiden, men der er ingen forsænkning eller anden markering af det eneste sted, hvor den kan gribe fat, så du skal prøve dig lidt frem.

Lydkvaliteten fra de to stereohøjtalere er decideret fremragende, men på grund af deres placering får du kun optimal stereolyd, når du bruger tabletten på den lange led. Til en film på Netflix fungerer højtalerne helt perfekt med klare stemmer og en fyldig bas.

Det er ikke en tablet, som er beregnet til kun at blive brugt hjemme i sofaen. Rundt om kanten sidder en bundsolid aluminiumsramme, og Tab S9 FE har endda fået sikkerhedscertificeringen IP68, der angiver, at den er både støv- og vandtæt. De få knapper på siden føles også virkelig robuste. I power-knappen sidder en effektiv fingeraftrykslæser, men det kan være lidt besværligt at få aflæst pegefingeren, hvis du holder tabletten på den lange led.

Samsung har som regel nogle af de bedste skærme i sine tablets, men der er tilsyneladende sparet lidt på denne front i Tab S9 FE, for kontrasten og farvegengivelsen i skærmen er ikke helt på det sædvanlige høje niveau fra det sydkoreanske firma.

I modsætning til en typisk mobiltelefon sidder det bedste kamera på forsiden af Tab S9 FE. Vi brugte kameraet til videosamtaler med Google Meet, og billedet fra frontkameraet stod flot og velbelyst. Mikrofonen var også overraskende god, og vi behøvede ikke at tale direkte ned mod Tab S9 FE for at få at få den til at opfange stemmen klart og tydeligt.

Samsung har ikke lagt en strømforsyning ned i æsken sammen med Tab S9 FE. Vi har efterhånden vænnet os til, at der ofte ikke følger en oplader med til mobiltelefoner, men til denne mere strømkrævende tablet ville vi altså gerne slippe for selv at skulle anskaffe os en oplader.

I modellen af Tab S9 FE, som vi testede, var der plads til et SIM-kort med adgang til det mobile 5G-netværk, så du kan komme på nettet næsten hvor som helst. Hvis du ikke har dette behov, kan du spare en del ved at vælge en udgave af Tab s9 FE, der kun kan gå på nettet via Wi-Fi.


+ Solidt bygget

+ S-Pen følger med

– Ingen strømforsyning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Du får en god Android-tablet til prisen i Galaxy Tab S9 FE 5G, men vi ville gerne have haft en strømforsyning med.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Exynos 1380
Hukommelse (RAM)
6 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
10,9"
Skærmopløsning
2304 x 1440 pixels
Batteritid
Cirka 10 timer
Batterikapacitet
8,000 mAh
Tilslutninger
USB-C
Styresystem
Android 13
Mål
25,4 x 16,6 x 0,7 cm
Vægt
524 g
Kamera
8 MP, 12 MP selfie-kamera
Simkort-type
Nano, e-SIM
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Netværk
Wi-Fi 6