Bagsiden af Samsungs tablet har et område, der er reserveret til parkering af den medfølgende S Pen.

Samsung Galaxy Tab S9 5G

Samsungs nye tablet har en helt fantastisk skærm, og du kan gå på nettet via 5G-netværket.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #Samsung
8.5

Android-tablets har lige fra begyndelsen haft svært ved vippe iPad af pinden, når det gælder popularitet. Det er egentlig lidt svært at forstå, når man ser Galaxy Tab S9 fra Samsung. Det er en tablet i samme prisklasse som Apples luksuriøse iPad Pro, og Tab S9 er en værdig udfordrer, selv om den har et par uheldige detaljer, der får den til at tabe på målstregen.

Det er især skærmen, der løfter oplevelsen af Tab S9. Samsungs tablet har et af bedste skærmbilleder, vi har set på en tablet. Det er samme AMOLED-teknologi, som Samsung bruger i sine telefoner, og det ser bare endnu flottere ud på Tab S9’s 11 tommer. I modsætning til almindelige LED-skærme kan en AMOLED-skærm slukke for de inviduelle pixels, og det giver en meget flot gengivelse af sort og dermed også en imponerende kontrast.

Samsung S Pen følger med i æsken, og den er en integreret del af brugen af Galaxy Tab S9. Der er faktisk en lille fordybning på bagsiden, hvor pennen kan sættes fast magnetisk. Så ved du, hvor du har den, og den lades trådløst op imens. Pennen gør det nemt at tage noter på skærmen, og der er også særlige menufunktioner, som du kan aktivere med pennen, så du bliver hurtigt glad for at have den ved hånden hele tiden.

Det er ikke en hel “ren” udgave af Android, Tab S9 er udstyret med. Samsung har ikke kunnet dy sig for at installere sine egne alternativer til Googles apps, og i de fleste tilfælde er de helt overflødige. Vi har hverken brug for en ekstra app-butik eller en dårligere webbrowser, Samsung!

Afviklingen af alle apps går tjept, og Samsungs variation over Androids brugergrænseflade flyder hurtigt og glat henover skærmen, når du styrer det hele med fingrene eller S Pen. Hvis du ofte tager din tablet med dig hjemmefra, kan du sætte et SIM-kort i siden på Tab S9 og få adgang til nettet via det samme 5G-mobildatanetværk, som din telefon også bruger. Hvis du ikke har brug for mobildata, findes der også en betydeligt biligere version af Tab S9, som kun har Wi-Fi.  Når du er ude i det fri, er det også rart at vide, at Tab S9 har sikkerhedscertficeringen IP68, der betyder, at den både kan tåle både vand og støv i moderate mængder.

Generelt virker tabletten ret robust med metal på både kanterne og bagsiden. Alligevel vejer Tab S9 kun omkring et halvt kg, og vi kunne sagtens sidde med den i en halv til en hel time ad gangen og se en Netflix-serie uden at blive trætte i hænderne.


+ Utrolig flot skærm

+ S Pen virker fint

– Overflødige Samsung-apps

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Samsungs nye tablet har en helt fantastisk skærm, og du kan gå på nettet via 5G-netværket.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Qualcomm SM8550-AB Snapdragon 8 Gen 2
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
11"
Skærmopløsning
2560 x 1600 pixels
Batteritid
12 timer
Batterikapacitet
8400 mAh
Tilslutninger
USB-C
Styresystem
Android 13
Mål
25,4 x 16,6 x 0,6 cm
Vægt
498 g
Kamera
13 MP, 12 MP selfiekamera
Simkort-type
Nano
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Netværk
Wi-Fi 6E, 5G, Bluetooth 5.3
Andet
Geekbench 6: 1978 single-core, 5218 multi-core, 9440 OpenCL GPU